Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Schab pieczony

A+ A-
drukuj
  • schab w całości z tłuszczem(1 – 1 i ½ kg)
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka musztardy dijion
  • oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

Tłuszcz na mięsie nakroić w kostkę, posmarować miodem i musztardą oraz doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około pół godziny. Następnie podwyższyć temperaturę do 200 °C i podrumienić mięso. Podać z zimnymi sosami, musztardą lub żurawiną.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Schab
  • Miód wielokwiatowy
  • Musztarda dijon
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaron ze szpinakiem i fetą

  • Grillowany łosoś z warzywami

  • Ciasteczka zuziowe

  • Turbot pieczony w soli

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Carpaccio wołowe

    Plastry polędwicy wołowej obłożyć folią spożywczą i rozklepać tłuczkiem, starając się, żeby były najcieńsze. Zdjąć górną warstwę folii i...

    więcej
  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

    Ubić 2 kurze jajka, dodać 10 g wiórków kokosowych i wlać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię. Smażyć omlet na jasny brąz z każdej strony. Na...

    więcej
  • Makaron fusilli z pomidorami, serem Ricotta i szparagami

    Pokroić cebulę w małą kostkę i usmażyć na złoto, dodać pokrojone pomidory, 3 listki bazylii i szklankę wody. Gotować na średnim ogniu, aż...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana po austriacku

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostygnięciu pokroić w cienkie kawałki. Cebule obrać, posiekać, zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY