Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Schab pieczony

A+ A-
drukuj
  • schab w całości z tłuszczem(1 – 1 i ½ kg)
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego
  • 1 łyżka musztardy dijion
  • oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

Tłuszcz na mięsie nakroić w kostkę, posmarować miodem i musztardą oraz doprawić solą i pieprzem. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez około pół godziny. Następnie podwyższyć temperaturę do 200 °C i podrumienić mięso. Podać z zimnymi sosami, musztardą lub żurawiną.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Miód wielokwiatowy
  • Musztarda dijon
  • Oliwa
  • Schab
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaroniki

  • Pierniczki

  • Sorbet jabłkowy

  • Biszkopcik z wiśniami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z awokado

    Awokado i mango obrać i pokroić w cienkie paski. Rukolę umyć, a orzechy lekko roztłuc. Z oliwy, soku z cytryny i przypraw przygotować dressing. Na...

    więcej
  • Lody z zieloną herbatą

    W rondlu podgrzać mleko z herbatą, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie zostawić na chwilę aby herbata się zaparzyła i oddała smak, po tym...

    więcej
  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

    Zaparzyć herbatę w 100 ml gorącej wody. Do zimnego naparu dodać czosnek, skórkę cytrynową i paprykę. Krewetki marynować od 1/2 do 2 godzin....

    więcej
  • Tortilla ze szparagami i ricottą

    Szparagi obrać, odciąć twarde końcówki, ugotować na parze lub w wodzie, lekko osolić. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni, następnie...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY