
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Zrobić karmel z cukru trzcinowego, następnie dodać białe wino i pastę Tom-Yum oraz sok z cytryny. Zagotować. Zmiksować, doprawić do smaku i ostudzić. Tak przyrządzoną, ostudzoną marynatą zalać wcześniej wyporcjowanego halibuta. Rybę usmażyć na patelni wyłożonej papierem. Ryż jaśminowy ugotować w osolonej wodzie, gdy zaczynie robić się miękki wyłożyć go na blachę – ważne, aby nie przelewać go zimną wodą. Delikatnie podgotować go na bulionie z masłem i listkami bazylii, doprawić do smaku. Oczyszczone krewetki marynować w oliwie z oliwek, czosnku, przyprawach i chilli, następnie smażyć je po z obu stron. Z marchewki, cukinii i rzepy wyciąć kulki, następnie ugotować je. Pozostałości halibuta, marchewki, cukinii i rzepy gotować w bulionie warzywnym z dodatkiem szafranu, białego wina, octu i kaparów. Następnie zupę przecedzić przez sito i doprawić do smaku. Zupę wlać na talerz, na środku ułożyć ryż, a na nim halibuta, krewetki, wokoło warzywne perły.
lub wyszukaj w przepisach
Z wszystkich składników wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować i wykrawać ciasteczka. Piec przez około 10 minut w średnio nagrzanym piekarniku do...
więcejRybę oczyścić, umyć, odciąć płetwy i głowę, podzielić na dzwonka i przyprawić. Panierować w jajku i bułce tartej i rumienić na oliwie....
więcejWymieszać ze sobą 4 starte ziemniaki, łyżkę posiekanej natki pietruszki, dwie łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz do smaku i z tak powstałej masy...
więcejZ garści mąki, drożdży, cukru i ½ szklanki mleka rozrobić zaczyn, przykryć i odstawić do wyrośnięcia, około 15-20 minut. Wszystkie składniki...
więcej