![](http://www.almamarket.pl/public/upload/img/background_images/e544145b51fb06a7d841ea1aec163c02_1319182988.jpg)
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Zrobić karmel z cukru trzcinowego, następnie dodać białe wino i pastę Tom-Yum oraz sok z cytryny. Zagotować. Zmiksować, doprawić do smaku i ostudzić. Tak przyrządzoną, ostudzoną marynatą zalać wcześniej wyporcjowanego halibuta. Rybę usmażyć na patelni wyłożonej papierem. Ryż jaśminowy ugotować w osolonej wodzie, gdy zaczynie robić się miękki wyłożyć go na blachę – ważne, aby nie przelewać go zimną wodą. Delikatnie podgotować go na bulionie z masłem i listkami bazylii, doprawić do smaku. Oczyszczone krewetki marynować w oliwie z oliwek, czosnku, przyprawach i chilli, następnie smażyć je po z obu stron. Z marchewki, cukinii i rzepy wyciąć kulki, następnie ugotować je. Pozostałości halibuta, marchewki, cukinii i rzepy gotować w bulionie warzywnym z dodatkiem szafranu, białego wina, octu i kaparów. Następnie zupę przecedzić przez sito i doprawić do smaku. Zupę wlać na talerz, na środku ułożyć ryż, a na nim halibuta, krewetki, wokoło warzywne perły.
lub wyszukaj w przepisach
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Wrzucić ryż i smażyć, aż wchłonie oliwę i lekko zbieleje. Wlać bulion, zagotować i...
więcejW rondelku lekko zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Dodać ryż. Wlać wino i mieszać aż wyparuje. Dodać gorący bulion. Gotować na wolnym ogniu pod...
więcejPieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć...
więcejMarynata: czosnek, imbir oraz oliwę wymieszać, doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Krewetki dokładnie osuszyć, polać marynatą i odstawić na...
więcej