
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Ugotować ziemniaki al dente. na głębokiej patelni lub w woku podgrzać sos beszamelowy na umiarkowanym ogniu. Szynkę gotowaną pokroić w drobne kostki i dodać do sosu beszamelowego. Wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji. W żaroodpornej misie wyłożyć ziemniaki. polać jedną warstwą sosu z szynką. Dodać kolejną warstwę ziemniaków i znowu polać sosem. Ostatnia warstwę sosu posypać starym parmezanem. Zapiekać w piekarniku przez ok 30 min. w temp. 180 C. po tym czasie ostudzić i podawać jeszcze ciepłe lub gorące, wg uznania.
lub wyszukaj w przepisach
Kalarepy obrać, pokroić w kawałki, zalać wodą, dodać włoszczyznę, posolić i gotować, aż wszystkie warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodać...
więcejNa wstępie, aby uzyskać smaczny dressing, trzeba połączyć ze sobą następujące składniki: sok z cytryny, miód, musztardę dijon i oliwę. Potem...
więcejWarstwa czekoladowa W małej misce rozpuść żelatynę w mleku, energicznie mieszając. W rondelku podgrzać śmietanę z cukrem, następnie wrzucić...
więcejMakrele obrać z ości, podzielić na drobne kawałki. Cebule, jabłka i ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać całość, dodać około 3 łyżki majonezu,...
więcej