Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Przygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią dno każdej szklanki, delikatnie uklepać. Przygotować mus z dyni: pokroić w kostkę obraną dynię i z odrobiną wody poddusić w rondelku aż się rozpadnie. Całość zmiksować, dodać cukier, wanilię (zeskrobaną ze środka laski waniliowej), przyprawę do piernika. Połączyć z serkiem homogenizowanym. Raz jeszcze wszystkie składniki zmiksować. Część bitej śmietany połączyć z przygotowaną masą i delikatnie wymieszać. Na warstwę biszkoptów kłaść na przemian: dyniową masę serową i bitą śmietanę, zakończyć bitą śmietaną, Można udekorować pokruszonymi biszkoptami. Schłodzić w lodówce.
lub wyszukaj w przepisach
Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i...
więcejKalarepy obrać, pokroić w kawałki, zalać wodą, dodać włoszczyznę, posolić i gotować, aż wszystkie warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodać...
więcejKaszę ugotować na półtwardo w dużej ilości osolonej wody, dokładnie przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Drobno posiekaną cebulę zrumienić...
więcejWarzywa umyć i osuszyć. Cukinie, bakłażana i kolby kukurydzy pokroić w plastry. Cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w paski. Główki pieczarek umyć...
więcej