Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Mięso obmyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące, zrumienić na rozgrzanym maśle, a następnie dusić pod przykryciem przez około 10-15 minut, dodając kostkę rosołową, śmietanę, sok z cytryny, przeciśnięty na prasce czosnek, wodę oraz doprawiając solą i pieprzem. W osobnym naczyniu podsmażyć pokrojoną w krążki cebulę oraz pokrojone w łódki pomidory, doprawione solą i pieprzem. Cielęcinę wyłożyć na talerze, polać sosem śmietanowym, dodać podsmażone warzywa oraz wyjęte z owocu granatu nasiona. Udekorować natką pietruszki.
lub wyszukaj w przepisach

Wszystkie składniki wraz z lodem zmiksować, rozlać do szklanek i udekorować listkami mięty.
więcej
Cukier wolno podgrzewać w suchym rondlu, jak się skarmelizuje dodać połowę śmietanki i podgrzewać, aż zgęstnieje. Sos czekoladowy: gorzką...
więcej
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, przekroić na połówki. Ułożyć na półmisku do pieczenia, posmarowanym oliwą z oliwek. Delikatnie posolić...
więcej
Warzywa dokładnie umyć oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ogórka dodatkowo obrać ze skórki). Śmietanę i kefir wymieszać, dodać starte...
więcej