Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Czerwona zupa z wołowiną

  • 200 g filetów z wołowiny pociętych w paski
  • 50 g wędzonego boczku pociętego w paski
  • 1 łyżka stołowa oleju
  • 1 duża, posiekana cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 opakowanie przyprawy do taco
  • 390 g rozgniecionych pomidorów
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • 1 litr bulionu drobiowego
  • 60 g gotowanego ryżu
  • 4 łyżki stołowe śmietany
  • świeża pietruszka
  • 4 tortille
  • 8 plastrów sera

Sposób przyrządzania:

Usmażyć mięso na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Dodać cebulę i czosnek i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Dodać pomidory i cukier i dusić przez kolejne kilka minut. Następnie dodać rosół i gotować, aż mięso stanie się miękkie. Dodać gotowany ryż i doprowadzić do wrzenia. Podawać zupę ze śmietaną, pietruszką i quesadillą. Aby przygotować quesadillę, ułożyć na każdej tortilli 2 plasterki sera i złożyć na pół. Następnie podgrzewać na grillu, w opiekaczu do tostów lub na gorącej patelni, aż ser się rozpuści.

więcej o przepisie zobacz wszystkie przepisy

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Wrap z serem stracchino i rukolą

  • Pieczeń cielęca z indykiem i marchewką

  • Krewetki z oliwą imbirową

  • Risotto z kurczakiem curry

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Filet z indyka z sałatką z rukoli

    Filet, rukolę, paprykę i pomidorki koktajlowe dokładnie opłukać i osuszyć. Filet z kurczaka doprawić solą i pieprzem i smażyć na patelni grillowej...

    więcej
  • Sakiewki z kurczakiem

    Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinie oliwy. Po uzyskaniu złotego koloru odstawić mięso na bok niech...

    więcej
  • Jaja sadzone ze szparagami i szynką parmeńską

    Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki, ugotować na wodzie (mała ilość) lub na parze. Ugotowane szparagi odcedzić, polać rozgrzanym masłem z...

    więcej
  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

    Sypkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy żółtka i margarynę i dokładnie ugniatamy. Ciasto podzielić na części, rozwałkować podsypując...

    więcej