Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Potrawka z kaszą jaglaną

A+ A-
drukuj
  • 250 g kaszy jaglanej
  • 250 g chudego mięsa
  • 100 g dyni
  • 2 pomidory
  • szklanka bulionu
  • garść natki pietruszki
  • 1/4 szklanki soku z pomarańczy
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Kaszę wrzucić na lekko osolony wrzątek i ugotować al dente. Mięso pokroić w kostkę, doprawić i przesmażyć na oliwe. Dynię pokroć w równą kostkę, dodać do mięsa i delikatnie przesmażyć na oliwie. Zalać bulionem. Po kilku minutach dodać posiekane pomidory i przyprawy. Poddusić 2-3 minuty. Dodać kaszę, sok pomarańczowy i posiekane zioła i wymieszać.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bulion
  • Sok z pomarańczy
  • Filet z kurczaka
  • Dynia
  • Sól
  • Natka pietruszki
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz mielony
  • Pomidory
  • Kasza jaglana

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tarta porowa z boczkiem

  • Makaroniki

  • Indyk z leczo i ryżem

  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ptysie

    W rondlu podgrzać wodę z masłem, gdy sie rozpuści dodać mąkę, sól i cukier i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Do wystudzonej masy wbijać...

    więcej
  • Sałatka z makrelą i pomidorkami

    Ziemniaki ugotować i pokroić na większe kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Paprykę pokroić w paski, a cebulę - w krążki. Makrelę...

    więcej
  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowym

    Mięso obmyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące, zrumienić na rozgrzanym maśle, a następnie dusić pod przykryciem przez około 10-15 minut, dodając...

    więcej
  • Dorsz ze szparagami (porcja dla 2 osób)

    Szparagi opłukać, przyciąć końcówki, ugotować w osolonej wodzie. Na patelni stopić masło, podsmażyć cebulkę z czosnkiem. Dodać sól i mielony...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY