
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Bataty przekroić na pół, ułożyć na papierze do pieczenia przekrojoną częścią w dół i piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Po upieczeniu rozgnieść i wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i syropem klonowym. Drobno posiekaną szalotkę gotować z winem, aż wchłonie całość. Ostudzić, dodać do masła wraz z posiekaną natką i przyprawami. Zrolować w papierze do pieczenia i zamrozić. Steki przed upieczeniem odstawić w temperaturze pokojowej. Przed grillowaniem doprawić solą i pieprzem i grillować na mocno rozgrzanej patelni. Po upieczeniu odstawić na klika minut do wyrównania soków. Podawać z plasterkiem masła i pure z batatów.
lub wyszukaj w przepisach
Filety, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu...
więcejNa talerzu wyłożyć plastry chorizo i połowę pokrojonej mozzarelli. Posypać świeżą bazylią, poszarpaną na kawałki. Po wierzchu rozsypać pokrojone...
więcejDynię obrać, pokroić w kostkę oraz ugotować w niewielkiej ilości wody (do miękkości). Po ugotowaniu pozostawić do ostygnięcia. Następnie...
więcejZagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i...
więcej