Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cherry muffins

A+ A-
drukuj
  • 5 eggs
  • 75 g granulated sugar or powdered sugar
  • 1 glass (250 ml) wheat flour
  • 1 tsp baking powder
  • dash of salt
  • fresh cherries

Sposób przyrządzania:

Whisk the whites of eggs with a pinch of salt. Place the yolks in another bowl and stir with sugar until smooth and light-yellow. Add flour and baking powder. Slowly add the whisked whites to the batter – use a tablespoon and mix gently so that the batter does not lose its volume. Next, pour the batter into moulds greased with butter and dusted with flour. At the end, add the cherries and put the muffins in the oven. Bake at 180°C for approximately 10-15 minutes.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Salt
  • Sugar
  • Baking powder
  • Cherries
  • Eggs
  • Flour
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Calzone z serem i brokułami

  • Lody zapiekane

  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

  • Amerykańskie pancakes

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Makaron ze szparagami i pomidorami

    Szparagi obrać, opłukać i gotować około 15 minut w osolonej wodzie, następnie osączyć. Główki szparagów odkroić i odłożyć, szparagi pokroić...

    więcej
  • Pieczone gęsie nogi z jabłkiem i pomidorkami

    Udka obmyć, natrzeć przyprawami, włożyć do piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C przez około dwie godziny (po godzinie przewrócić udka na drugą...

    więcej
  • Kanapka z kiełkami

    Ciabattę pokroić wzdłuż, kromki posmarować masłem, ułożyć ser, ogórki, wędlinę i kiełki, przykryć druga połową pieczywa.

    więcej
  • Sernik na zimno z kwiatem bzu

    Mikserem lub ręcznie pokrusz herbatniki aż zamienią się w okruszki. Rozpuść masło na wolnym ogniu po czym dodaj pokruszone herbatniki oraz cukier i...

    więcej