Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Cherry muffins

A+ A-
drukuj
  • 5 eggs
  • 75 g granulated sugar or powdered sugar
  • 1 glass (250 ml) wheat flour
  • 1 tsp baking powder
  • dash of salt
  • fresh cherries

Sposób przyrządzania:

Whisk the whites of eggs with a pinch of salt. Place the yolks in another bowl and stir with sugar until smooth and light-yellow. Add flour and baking powder. Slowly add the whisked whites to the batter – use a tablespoon and mix gently so that the batter does not lose its volume. Next, pour the batter into moulds greased with butter and dusted with flour. At the end, add the cherries and put the muffins in the oven. Bake at 180°C for approximately 10-15 minutes.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Salt
  • Sugar
  • Baking powder
  • Cherries
  • Eggs
  • Flour
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ricotta z owocami

  • Risotto z karczochami

  • English Breakfast

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • English Breakfast

    Na oliwie podsmażyć na rumiano kiełbaski. Wstawić do nagrzanego piekarnika aby nie ostygły. Na tłuszczu ze smażenia zrumienić bekon. Dodać go do...

    więcej
  • Zupa dyniowa

    Pieczona dynia - surową dynię umyć pokroić na kawałki razem ze skorupą, miąższem i pestkami. Ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do...

    więcej
  • Cebulowe krążki

    Cebulę pokroić w grube plastry i delikatnie oddzielić każdy krążek. Jajka dokładnie rozbić i doprawić. Krążki obtaczać kolejno w mące, jajku i...

    więcej
  • Indyk z leczo i ryżem

    Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę...

    więcej