Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

A+ A-
drukuj
  • rostbef
  • kolendra
  • kmin rzymski
  • 2 papryki czerwone
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • mięta
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przyrządzania:

Rostbef pokroić w kostkę 1,5 cm i obtoczyć w przyprawach: sól, pieprz, zmielona kolendra, zmielony kmin rzymski. Paprykę piec w piekarniku aż skórka zrobi się czarna, wyciągnąć jeszcze gorącą i włożyć na kilka minut do foliowego woreczka. ściągnąć skórkę i pokroić w kawałki. Cebulę pokroić w duże kawałki. Wszystko nabijać na namoczone patyczki i grillować na mocno rozgrzanej patelni. Podawać z jogurtem wymieszanym z czosnkiem i miętą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Czosnek
  • Rostbef
  • Kmin rzymski
  • Sól
  • Kolendra
  • Papryka mix
  • Jogurt naturalny
  • Mięta
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

  • Ciasto jogurtowe

  • Frytki ze słodkich ziemniaków

  • Włoska pizza z warzywami i serem Tomino w oliwie z papryką

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kacze udko pieczone

    Udko umyć, osuszyć i oprószyć majerankiem, przełożyć do naczynia żaroodpornego i podlać delikatnie wodą oraz oliwią. Nastawić piekarnik na 180...

    więcej
  • Smażone serki Pizzicotti

    Obtoczyć serki w rozbitym jajku, mące, ponownie w jajku i w bułce tartej. Smażyć serki w bardzo gorącym oleju, osuszyć i podawać bezpośrednio po...

    więcej
  • Zupa dyniowa

    Pieczona dynia - surową dynię umyć pokroić na kawałki razem ze skorupą, miąższem i pestkami. Ułożyć na blaszce do pieczenia i wstawić do...

    więcej
  • Hiszpańska tortilla

    Do miski wbić jajka i rozbić widelcem z odrobiną soli. Ziemniaki obrać i cieniutko pokroić. Rozgrzać oliwę na patelni. Następnie wrzucić ziemniaki i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY