Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Lodowy sandwich

A+ A-
drukuj
  • 2 jajka
  • 200 ml śmietany kremówki
  • łyżka cukru
  • łyżka cukru pudru
  • pokruszone kawałki czekolady/czekoladowe M&Ms'y
  • dwa opakowania kruchych ciasteczek z kawałkami czekolady (ewentualnie biszkoptów)

Sposób przyrządzania:

Lody śmietankowe: Jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać cukier i zmiksować do uzyskania puszystej masy. Śmietankę i białka ubijać oddzielnie aż do osiągnięcia piany (dodając do białka stopniowo cukier puder). Zmiksowane składniki wymieszać i odstawić do zamrażarki na 2-3 godziny, od czasu do czasu mieszając. Zamrożone lody wyjąć, odczekać 5 minut i nakładać na ciasteczka, posypując kawałkami kruszonej czekolady lub M&Ms’ami. Górę delikatnie przykryć pozostałymi ciasteczkami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Jajka
  • Cukier puder

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pstrąg na kuskusie

  • Kanapeczki à la prosciutto

  • Tortilla ze szparagami i ricottą

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Kuskus z warzywami

    Cebulę drobno posiekać, papryki pokroić w większą kostkę. Warzywa podsmażyć na oliwie wraz z kolendrą, doprawić i podlać bulionem. Dodać kuskus....

    więcej
  • Miodowa sałatka z łososiem

    Groszek blanszujemy, migdały opiekamy na patelni. Gotujemy łososia w osolonej wodzie i dzielimy go na kawałki. Mieszamy musztardę z oliwą sokiem z...

    więcej
  • Sakiewki parmeńskie

    Pokroić oliwki w drobną kostkę, wymieszać z twarożkiem. Nadzienie kłaść łyżeczką na środek każdego plastra szynki. Wszystkie brzegi wędliny...

    więcej
  • Szaszłyk wegetariański

    W miseczce wymieszaj składniki bejcy. Na metalowe lub drewniane szpadki nabijaj po kolei kawałki warzyw, posmaruj bejcą i odstaw na 15-20 minut. Przed...

    więcej