
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Na patelni rozpuścić masło, dolać olej czosnkowy i dodać drobno posiekaną cebulę i oczyszczone wątróbki. Zeszklić. Wątróbkę delikatnie zrumienić, posolić i popieprzyć. Wystudzić i zmiksować, doprawić do smaku. Przełożyć do słoiczka i zalać odrobiną rozpuszczonego masła, tak żeby przykryło pasztet - to zapewni na dłużej świeżość.
lub wyszukaj w przepisach
Poszatkować cebulę i namoczyć w zimnej wodzie przez pół godziny. Zmieszać wszystkie składniki i doprawić oliwą, solą, pieprzem i koperkiem.
więcejRzodkiewki opłukać, przekroić na pół. Zmiksować razem z jogurtem. Dodać przyprawy do smaku.
więcejJabłka obrać, pokroić, skropić sokiem z cytryny. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, cynamon, jajka, olej i maślankę wymieszać. Dodać jabłka....
więcejCebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie w głębokiej patelni, następnie dodać osuszone z zalewy plastry karczochów. Po upłynięciu ok...
więcej