Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Mięso, drobno pokrojone pieczarki, posiekane cebulę i czosnek podsmażyć na oleju bazyliowym. Dodać ugotowany ryż, przyprawy, posiekaną bazylię i passatę pomidorową. Do ostygniętego farszu dodać tarty ser. Dokładnie wymieszać. Z papryk ostrożnie odciąć górę z łodyżką. Oczyścić środek z pestek, napełnić farszem zakryć odciętymi „czapeczkami”. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 190°C.
lub wyszukaj w przepisach
Masło stopić, przestudzić. Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Następnie do miski z suchymi dodać mokre i...
więcejMakaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odkroić końcówki szparagów, resztę pokroić w mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe umyć i...
więcejKaszę wrzucić na lekko osolony wrzątek i ugotować al dente. Mięso pokroić w kostkę, doprawić i przesmażyć na oliwe. Dynię pokroć w równą...
więcejWędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...
więcej