
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry, lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanej patelni do uzyskania efektu zrumienienia, podlać wodą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną w kostkę cebulę (jedną), dusić pod przykryciem aż do miękkości. W tym czasie rozgrzać patelnię, zeszklić drugą z cebul (również pokrojoną w kostkę), dodać grzyby, przyprawy i smażyć przez około 5 minut. Do głębokiego naczynia wlać 2 szklanki wody, przełożyć do niego grzyby z cebulą i dodać pokrojoną w kostkę marchewkę - całość gotować, aż grzyby i marchewka będą miękkie. Pod koniec śmietanę i mąkę wymieszać, dodać do wywaru z grzybami, gotować jeszcze przez kilka minut. Gotowe mięso wyłożyć na talerz, polać sosem. Podawać z ziemniakami, sałatką w sosie vinegret.
lub wyszukaj w przepisach
W naczyniu rozgrzać ocet balsamiczny, dodać porto oraz przyprawy, chwilę gotować. Plastry foie gras natrzeć solą i pieprzem, a następnie obsmażyć na...
więcejWarzywa obmyć, z papryk usunąć gniazda, pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać i smażyć na patelni razem z...
więcejPomidorki koktajlowe pokroić na połówki, wymieszać z rukolą i roszponką. Polać miodem, octem balsamicznym i oliwą, delikatnie wymieszać i posypać...
więcejCebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Mięso wraz z jedną pokrojoną cebulą przemielić w maszynce, następnie wymieszać ze śmietaną, jajkiem,...
więcej