Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Spaghetti frutti di mare

A+ A-
drukuj
  • 500 g spaghetti
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • krewetki
  • 1 puszka pomidorów bez skórek
  • sos pomidorowy z bazylią Food&Joy
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • parmezan
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

Drobno posiekany i przepuszczony przez wyciskarkę czosnek krótko przesmażyć na chłodnej oliwie. Dodać cebulę pokrojoną w piórka. Zwiększyć ogień i zeszklić. Dodać obrane krewetki, chwilę przesmażyć. Dodać pomidory i dusić do zawrzenia. Doprawić. Dusić kilka minut. Sosem polewać ugotowany makaron. Całość posypać tartym parmezanem i natką pietruszki.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Ser parmezan
  • Pomidory z puszki
  • Czosnek
  • Sos pomidorowy
  • Sól
  • Oregano
  • Krewetki
  • Makaron spaghetti
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowana bruschetta

  • Awokado w majonezie

  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

  • Ciasto kokosowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Club Sandwich z łososiem i pomidorami

    Wymieszać majonez z ketchupem i rozprowadzić na kromkach chleba. Na dwóch kromkach ułożyć sałatę i ser. Przykryć dwoma plastrami łososia i...

    więcej
  • Żytnie razowe pieczywo na świeżym zakwasie

    Z mąki i wody w proporcjach 1:1 przygotować zaczyn. 100g mąki wymieszać (drewnianą lub plastikową łyżką) z letnią wodą (100g), aby otrzymać...

    więcej
  • Ryż z zieloną herbatą

    Na małym ogniu gotować ryż z liśćmi herbaty, aż woda wyparuje - najlepiej herbatę umieścić w "zaparzaczu" lub lnianej saszetce . Rozpuścić cukier...

    więcej
  • Jajecznica z szynką i kiełkami

    Rozgrzać masło na patelni. Wsypać pokrojoną szynkę, podsmażyć 2 minuty i wsypać kiełki. Smażyć kolejne 4 minuty. Dodać rozbełtane jaja i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY