Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

A+ A-
drukuj
  • 500 g kotlecików z organków jagnięcych
  • kilka łyżek musztardy Dijon
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 seler
  • świeży tymianek
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

Mięso posmarować musztardą Dijon, posolić. Piec na patelni grillowej 5-7 minut. Pokroić w poprzek włókien na drobne paski. Ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Ugotować. Odcedzić. Zgnieść. Doprawić świeżym tymiankiem i gałką muszkatałową oraz łyżką masła. Podawać z sałatką z pomidorami i ogórkiem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Seler
  • Tymianek
  • Ziemniaki
  • Gałka muszkatołowa
  • Masło
  • Musztarda dijon
  • Organki jagnięce

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Wiedeński strudel jabłkowy

  • Łosoś z soczewicą

  • Zapiekanka warzywna z serem

  • Łosoś w papilotach

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Roladki cielęce z bekonem w sosie porto

    Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Cielęce eskalopki ułożyć obok siebie. W razie potrzeby utłuc przy pomocy tłuczka do mięsa. Doprawić solą...

    więcej
  • Ciasto ziemniaczane

    Ziemniaki ugotować i dokładnie pognieść. Cebulę drobno posiekać i lekko podsmażyć na oliwie. Żółty ser zetrzeć na grubej tarce, ricottę...

    więcej
  • Roladki z szynką wędzoną i szałwią

    Nagrzać piekarnik do 200°C. Pociąć ser Beemster Royaal na 10 kostek równej wielkości, a następnie umieścić każdą kostkę na liściu szałwii i...

    więcej
  • Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami

    Filety, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY