Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Jagnięcina w musztardzie z purre ziemniaczano selerowym

A+ A-
drukuj
  • 500 g kotlecików z organków jagnięcych
  • kilka łyżek musztardy Dijon
  • 3-4 ziemniaki
  • 1 seler
  • świeży tymianek
  • gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka masła

Sposób przyrządzania:

Mięso posmarować musztardą Dijon, posolić. Piec na patelni grillowej 5-7 minut. Pokroić w poprzek włókien na drobne paski. Ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Ugotować. Odcedzić. Zgnieść. Doprawić świeżym tymiankiem i gałką muszkatałową oraz łyżką masła. Podawać z sałatką z pomidorami i ogórkiem.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Seler
  • Tymianek
  • Ziemniaki
  • Gałka muszkatołowa
  • Masło
  • Musztarda dijon
  • Organki jagnięce

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Wołowina po wiedeńsku

  • Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • Lodowe gofry z wiśniami

  • Kanapeczki à la prosciutto

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Smażona pierś kaczki

    Zamarynowaną wcześniej pierś kaczki delikatnie naciąć ze strony skóry w drobną kratkę. Następnie smażyć ją od strony skóry, aż wytopi się...

    więcej
  • Bocadillos z kalmarami

    W misce wymieszać dwa rodzaje mąki ze szczyptą soli i pieprzu. Na głęboką patelnię wylać olej nie więcej jak do 1/3 wysokości ściany patelni i...

    więcej
  • Pieczeń

    Mięso dokładnie oczyścić i osuszyć. Lekko naciąć mięso w poprzek. Dokładnie natrzeć oliwą i przyprawami. Plasterki czosnku powsadzać w nacięcia....

    więcej
  • Zupa z kalafiorem i szparagami

    Kalafior podzielić na różyczki i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Zagotować bulion (z 1 l wody), następnie dodać różyczki kalafiora, a po ok 10-15...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY