Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Calzone z serem i brokułami

A+ A-
drukuj
  • 1 opakowanie gotowego ciasta na pizzę
  • ½ brokułu świeżego lub mrożonego
  • 1szklanka sera ricotta
  • ½ szklanki startej mozzarelli
  • ½ szklanki startego parmezanu
  • sól
  • pieprz zmielony
  • 1 jajko

Sposób przyrządzania:

Ciasto na na pizzę podzielić na porcje i rozwałkować na koła o średnicy około 22-25 cm. W misce wymieszać sery zostawiając połowę parmezanu, dodać różyczki zblanszowanego brokuła, doprawić solą i pieprzem. Na każdej połówce koła kłaść łyżką przygotowany farsz, pozostawiając brzegi ciasta. Składać na pół i lepić jak pierogi. Umieścić każdy pieróg na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Calzone posmarować jajkiem wymieszanym z odrobiną wody, posypać pozostałym parmezanem. Piec na złoty kolor około 20-25 minut w temperaturze 220˚ C.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Brokuły
  • Ser mozzarella
  • Ser parmezan
  • Ser ricotta
  • Ciasto na pizzę
  • Sól
  • Jajka
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Kutia

  • Rzodkiewkowe smoothie

  • Krewetki marynowane w zielonej herbacie

  • Pstrąg na kuskusie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Domowe pączki

    Z drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem,...

    więcej
  • Pomidory faszerowane serem feta

    Z pomidorów wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Ser feta rozdrobnić i wymieszać z jogurtem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z...

    więcej
  • Sałatka z serem scamorza i figami

    Zagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i...

    więcej
  • Naleśniki pomarańczowe

    Wszystkie składniki na ciasto (mąka, mleko, jajka, olej, sól) wymieszać w misce lub zmiksować, odstawić na 2 godziny. Pomarańcze obrać, oczyścić...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY