Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
W misce wymieszać razem wszystkie suche składniki takie jak: mąka, proszek do pieczenia, sól i starty parmezan. Dodać całe jajka wcześniej lekko roztrzepane z mlekiem i stopionym masłem, na końcu wrzucić pokrojone oliwki. Zamieszać, aż składniki połączą się, ale niezbyt długo. Nakładać ciasto do foremek do połowy ich wysokości. Piec około 20 minut w temperaturze 200 ºC.
lub wyszukaj w przepisach

Szparagi obrać, opłukać i gotować około 15 minut w osolonej wodzie, następnie osączyć. Główki szparagów odkroić i odłożyć, szparagi pokroić...
więcej
Mąkę, mleko, cukier puder, jajko wymieszać, usmażyć naleśniki. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać sok z pomarańczy, skórkę, ocet...
więcej
Krewetki obrać z pancerza i delikatnie naciąć wzdłuż górnego grzbietu, oczyścić z przewodu pokarmowego. Umyć i osuszyć. Przesmażyć na oliwie...
więcej
Obtoczyć serki w rozbitym jajku, mące, ponownie w jajku i w bułce tartej. Smażyć serki w bardzo gorącym oleju, osuszyć i podawać bezpośrednio po...
więcej