
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Drożdże rozrabiamy dokładnie z mlekiem. Do miski dodajemy mąkę, cukier, masło, 2 jajka i rozrobione drożdże. Dokładnie zarabiamy ciasto. Odstawiamy je przykryte, w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę, aż podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu wkładamy ciasto do foremki wyłożonej pergaminem i odstawiamy jeszcze na chwilę do wyrośnięcia. Następnie smarujemy dokładnie rozbełtanym jajkiem. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu i ostygnięciu polewamy ciasto lukrem.
lub wyszukaj w przepisach
Olej na patelni podgrzać i delikatnie podsmażać cebulę oraz papryki (przez 4–6 minut, aż zmiękną i większość wilgoci wyparuje). Zmiksować...
więcejFilet wrzucić na grillową patelnię i smażyć z obydwu stron po 4 minuty. Szparagi wrzucić do wrzątku na około 4 minuty, polać oliwą i posypać...
więcejPrzez dobę moczyć groch w zimnej wodzie. Następnego dnia gotować groch w czystej wodzie, aż zmięknie. Drobno poszatkować kapustę, dodać przyprawy i...
więcejDo miski wlać oliwę i sok z cytryny. Dodać odrobinę soli z Himalajów i świeżo mielonego czarnego pieprzu. Wymieszać stalową rózgą. Wsypać obrany...
więcej