
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Drożdże rozrabiamy dokładnie z mlekiem. Do miski dodajemy mąkę, cukier, masło, 2 jajka i rozrobione drożdże. Dokładnie zarabiamy ciasto. Odstawiamy je przykryte, w ciepłe miejsce na co najmniej godzinę, aż podwoi swoją objętość. Po wyrośnięciu wkładamy ciasto do foremki wyłożonej pergaminem i odstawiamy jeszcze na chwilę do wyrośnięcia. Następnie smarujemy dokładnie rozbełtanym jajkiem. Ciasto pieczemy około 40 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu i ostygnięciu polewamy ciasto lukrem.
lub wyszukaj w przepisach
Masło stopić, przestudzić. Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Następnie do miski z suchymi dodać mokre i...
więcejPrzygotowanie lodów: jogurt, otartą skórkę i sok z limonki, ziarenka wanilii oraz ksylitol zmiksuj na gładką masę aż do rozpuszczenia ksylitolu....
więcejW misce połączyć mąkę z drożdżami, solą, oliwą z oliwek oraz letnią wodą i zagniatać przez 8–10 minut, aż ciasto zrobi się miękkie i...
więcejMarchewkę, pietruszkę, selera i pora pokroić w plasterki. Gotować w bulionie. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać brukselkę i gotować jeszcze kilka...
więcej