Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ser z truskawkami

A+ A-
drukuj
  • 12 plastrów sera Beemster Royaal (ok. 300 g)
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka skórek pomarańczy
  • 250 g przepołowionych truskawek
  • 2 łyżki listków bazylii
  • 4 talerzyki deserowe

Sposób przyrządzania:

W misce ubić ocet balsamiczny z cukrem do uzyskania konsystencji syropu. Dodać skórki pomarańczy oraz truskawki i zamieszać. Umieścić trzy plastry sera koło siebie na czterech talerzykach deserowych. Nałożyć łyżką truskawki na talerze, formując z nich pasek na środku. Dodać odrobinę syropu po obu stronach plastrów sera. Udekorować każdy z talerzyków listkami bazylii.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Foie gras z patelni

  • Wrap z serem stracchino i rukolą

  • Babka wielkanocna dwukolorowa

  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ciasto rabarbarowe z migdałową kruszonką

    Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Pokroić rabarbar w 5 centymetrowe kawałki i włożyć równo do foremki/naczynia żaroodpornego. Wymieszać cordial z...

    więcej
  • Musaka

    Mięso zmielić, wymieszać z jajem, oliwą i przyprawami. Warzywa pokroić w drobną kostkę, lub cienkie plastry wymieszać z mieloną wołowiną. Z masła...

    więcej
  • Chłodnik z kefirem

    Warzywa dokładnie umyć oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach (ogórka dodatkowo obrać ze skórki). Śmietanę i kefir wymieszać, dodać starte...

    więcej
  • Żurek

    Z 5 dniowym wyprzedzeniem przygotowywać zakwas: czosnek pokroić na kawałki, wrzucić do szczelnego naczynia, dodać pozostałe składniki, zalać wodą do...

    więcej