Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Cooking is not only about tasting and creating meals, but also about discovering cultures and diversities as well as expressing one’s creativity.


By getting to know various culinary traditions, we can discover the people, their history, customs and lifestyles. We encourage you to taste our exquisite and proven recipes as well as to use the knowledge and experience of our experts. The DOLCE VITA magazine allows you to discover the best tastes as well as current culinary, fashion and lifestyle trends.

Czekoladowy suflet

A+ A-
print
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki cukru
  • 100g czekolady gorzkiej, pokrojonej na małe kawałki
  • 4 jajka
  • 2 łyżki likieru lub nalewki pomarańczowej
  • 3 białka
  • sok z ½ cytryny
  • cukier puder lub bita śmietana do dekoracji

Directions:

Nastawić piekarnik na 200 °C. 6 foremek do sufletów wysmarować masłem, oprószyć około 2 łyżkami cukru. Schłodzić foremki w lodówce. Stopić czekoladę w kąpieli wodnej (miska z pokruszoną czekoladą wstawiona do drugiej z wodą). Miskę ze stopioną czekoladą odsunąć na bok i kiedy lekko przestygnie wymieszać z żółtkami i likierem. W drugiej misce ubić wszystkie białka, powoli dodając sok z cytryny i pozostały cukier. Następnie dodawać je porcjami do stopionej czekolady, delikatnie mieszając. Foremki do sufletów wyjąć z lodówki i napełniać przygotowanym kremem. Wstawić do pieca na 8-10 minut aż brzegi się zrumienią a środki będą lekko miękkie. Ostrożnie wyjąć z piekarnika, odczekać 2-3 minuty, odwrócić i ułożyć na talerzu. Posypać do dekoracji cukrem pudrem lub bitą śmietaną. Podawać natychmiast.

See all recipes notify a friend
print

Ingredients:

  • Cukier
  • Cytryny
  • Czekolada
  • Bita śmietana
  • Nalewka pomarańczowa
  • Jajka
  • Masło

Find recipe

Use customizator

or search in recipes

  • Scamorza cheese and figs salad

  • Cod with asparagus

  • Bread with green and black olives

  • Mini pizzas

Also recommended

  • Mustard lamb with potato-celeriac puree

    Spread both sides of the rack with Dijon mustard and season with salt. Bake on grill pan for 5 -7 minutes. Peel the potatoes and celery. Dice vegetables and...

    more
  • Cheese focaccia

    Sift the flour, add 5 tablespoons of olive oil, yeast dissolved in warm water with honey and salt. Knead the dough, cover with cloth and leave to rise....

    more
  • Chocolate mousse and raspberries tartlets

    Sift the flour into a bowl. Add the remaining ingredients and knead the dough. After putting the dough in the tartlet tins, chill it in the refrigerator....

    more
  • Tabbouleh

    Pour couscous with boiling water and leave to soak. Clean vegetables and cut into equal pieces. Chop herbs very finely. Thoroughly drain the grits. Mix...

    more

RECOMMENDED ARTICLES

  • Zacisze gwiazd

    Są znani, bogaci i świadomi, że...

    see more
  • In VINO veritas

    Znawcy mówią, że wina...

    see more
  • Świat według Julii

    Na własnym ciele pokazywała,...

    see more