Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Wakacyjne brownie

A+ A-
drukuj
  • 400g gorzkiej czekolady
  • 100g cukru
  • 200g posiekanych orzechów lub migdałów
  • 100g mąki
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • gotowe lody waniliowe/śmietankowe/straciatella

Sposób przyrządzania:

Piekarnik nagrzać do 170 °C. Formę wyłożyć wysmarowanym tłuszczem papierem do pieczenia. Do roztopionego w połowie masła dodać połamaną w kostkę czekoladę i mieszać, aż czekolada również się roztopi. W oddzielnym naczyniu zmiksować jajka, cukier oraz ekstrakt waniliowy, a następnie dodać masę do masła z czekoladą. Dodać mąkę, orzechy (lub migdały) i sól - całość dokładnie zmiksować i wylać do formy. Podawać z gałkami lodowymi.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Czekolada
  • Lody
  • Sól
  • Jajka
  • Mąka
  • Migdały

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Żeberka po tajsku

  • Krem cebulowy

  • Sałatka z ricottą i gruszką

  • Pucharowe hamburgery

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

    Piersi z gęsi umyć dzień wcześniej i pozostawić na noc do wymoczenia w wodzie, dodając 2 łyżki soli. Następnego dnia gęś wyjąć z wody, osuszyć,...

    więcej
  • Sałatka z kiełkami

    Sałaty ułożyć na talerzu, z pieczywa usmażyć tosty na maśle, kalafior podzielić na różyczki i zblanszować go 5 minut we wrzącej wodzie,...

    więcej
  • Sałatka warzywna

    Ziemniaki, marchewki, pietruszki i seler ugotować w mundurkach do miękkości, obrać i pokroić w kostkę , groszek jeśli jest mrożony gotować przez...

    więcej
  • Kanapka mistrzów

    Bagietki przekroić wzdłuż, posmarować majonezem kawałek spodni, a górny musztardą. Układać kolejno: sałatę, szynkę, ser, pomidory i chipsy i...

    więcej