Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowana bruschetta

  • 3 pomidory pokrojone w kostkę
  • świeża bazylia
  • 3 łyżki kremu balsamicznego
  • 4 łyżki oliwy
  • 5 łyżek musztardy Dijon
  • 3 zmiażdżone ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • starty parmezan
  • 1 bagietka
  • 3/4 szklanki majonezu
  • 1 łyżka pokrojonej czerwonej cebuli
  • 1/2 - 3/4 łyżeczki suszonego oregano

Sposób przyrządzania:

W jednej misce wymieszać delikatnie wszystkie składniki oprócz sera, przykryć i odstawić do lodówki na pół godziny. W drugiej misce połączyć 2 łyżki majonez z musztardą, czosnkiem, dodać cebulę, oregano. Bagietkę pokroić w kromki, każdą posmarować oliwą. Grillować 1 - 2 minuty z jednej strony na średnim ogniu. Odwrócić i posmarować przyrumienioną stroną stronę sosem majonezowym. Grillować jeszcze ok. 1 minuty. Zdjąć z ognia, kłaść po łyżce mieszanki pomidorowej, posypać parmezanem.

więcej o przepisie zobacz wszystkie przepisy

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

  • Salsa meksykańska

  • Tortelloni z pesto i parmezanem

  • Dynia smoothie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Miodowa sałatka z łososiem

    Groszek blanszujemy, migdały opiekamy na patelni. Gotujemy łososia w osolonej wodzie i dzielimy go na kawałki. Mieszamy musztardę z oliwą sokiem z...

    więcej
  • Risotto z karczochami

    Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie w głębokiej patelni, następnie dodać osuszone z zalewy plastry karczochów. Po upłynięciu ok...

    więcej
  • Polędwiczki cielęce w sosie żurawinowym

    Mięso umyć, pokroić w kawałki, przyprawić solą i pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek aż do...

    więcej
  • Tofu z dżemem chilli

    Na rozgrzanej patelni zrumienić posiekany czosnek, następnie dodać dżem chilli, pokrojone w kostkę tofu oraz sos sojowy. Najlepiej podawać z białym...

    więcej