Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka grecka z ricottą

A+ A-
drukuj
  • roszponka 30g
  • sałata lodowa 30g
  • oliwki czarne 30g
  • papryka zielona 100g
  • ogórek świeży 100g
  • pomidor 100g
  • oliwa 10g
  • oregano 5g
  • ricotta(min 30%)100g

Sposób przyrządzania:

Pomidor, paprykę oraz ogórka pokroić w kostkę. Dodać roszponkę oraz rozdrobnioną sałatę lodową. Wymieszać z ricottą. Wrzucić pokrojone na pół oliwki. Posypać oregano do smaku oraz pokropić oliwą. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata lodowa
  • Ser ricotta
  • Roszponka
  • Oregano
  • Ogórek
  • Oliwa extra virgin
  • Oliwki czarne
  • Papryka zielona
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pierogi z kaszą gryczaną

  • Grillowanie warzywa

  • Frytki ze słodkich ziemniaków

  • Tajska przystawka

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Bekonowe „muffinki”

    Foremki na muffinki (silikonowe, ceramiczne lub metalowe) wysmarować dokładnie oliwą. Na dnie każdej foremki ułożyć wyciętą kromkę chleba...

    więcej
  • Kawa z bitą śmietaną i lodami

    Przepis na domowe lody śmietankowe: 2 jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać łyżkę cukru i zmiksować do uzyskania...

    więcej
  • Ryż z zieloną herbatą

    Na małym ogniu gotować ryż z liśćmi herbaty, aż woda wyparuje - najlepiej herbatę umieścić w "zaparzaczu" lub lnianej saszetce . Rozpuścić cukier...

    więcej
  • Mrożony jogurt z borówkami

    Pucharek z jogurtem wstawiamy do zamrażarki na około pół godziny. Po wyjęciu ozdabiamy wierzch borówkami lub zalewamy zimnym sosem borówkowym,...

    więcej