Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowana makrela z warzywami i puree ziemniaczanym

A+ A-
drukuj
  • surowa makrela
  • natka pietruszki
  • koperek
  • cukinia
  • papryka
  • masło
  • kwaśna śmietana
  • pomidorki koktailowe
  • ziemniaki
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

Na wstępie należy dokładnie wyszorować ziemniaki, zalać je wodą, posolić i gotować do miękkości. Po ugotowaniu warzyw trzeba delikatnie ściągnąć ich skórkę, dodać łyżkę masła i dwie łyżki kwaśnej śmietany. Pokroić w plasterki cukinię, paprykę, dodać pomidorki koktajlowe, obtoczyć warzywa w oliwie i grillować. Na koniec wystarczy posolić do smaku makrelę, włożyć do środka ryby natkę pietruszki i garść koperku oraz grillować około 15 minut.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukinia
  • Ziemniaki
  • Makrela
  • Sól
  • Kwaśna śmietana
  • Koperek
  • Masło
  • Natka pietruszki
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz czarny
  • Pomidory koktajlowe

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Borówkowe smoothie

  • Makaroniki

  • Pieczeń

  • Fritata z łososiem i szpinakiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Grillowany bakłażan z mozzarellą

    Bakłażana pokroić w plastry i posolić, a jak puści sok – opłukać. Następnie grillować, rozłożyć na talerze. Mozzarellę i pomidora pokroić...

    więcej
  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

    Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z...

    więcej
  • Powidło śliwkowe

    Zasypać śliwki w rondlu cukrem, wymieszać, przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 100 °C na 8 godzin. Po upływie 3 godzin odkryć rondel....

    więcej
  • Rozmarynowa roladka z polędwiczki wieprzowej

    Oczyścić polędwiczkę z błon i rozbić cienko na możliwie jak największego sznycla. Przygotować farsz: czosnek i cebulkę drobno posiekać, delikatnie...

    więcej