Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasta casserole with Gorgonzola

A+ A-
drukuj
  • 250 g rigatoni pasta
  • 250 g Gorgonzola cheese
  • 250 ml sweet cream
  • 2 eggs
  • a pinch of grated nutmeg
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Cook the pasta al dente, drain and put back in the hot pot. Mix the cream, eggs and nutmeg together, add soft Gorgonzola and mix again. Pour in the mixture to the pasta, toss, sprinkle with salt and pepper to taste. Pour all ingredients into a casserole dish and bake for 10-15 minutes in the oven pre-heated to 220°C until the casserole is golden brown on top.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Nutmeg
  • Rigattoni pasta
  • Salt
  • Sweet cream
  • Eggs
  • Gorgonzola cheese
  • Ground pepper
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Łosoś w czerwonym curry

  • Faworki

  • Naleśniki pomarańczowe

  • Koktajl - Truskawkowa Margarita

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Bagietka francuska

    Drożdże wymieszać z ciepłą wodą w szklance, odstawić na 3 minuty. Dodać mąkę i połączyć z wodą. Ciasto odstawić na 20 minut i przykryć...

    więcej
  • Sakiewki z kurczakiem

    Kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą i pieprzem i podsmażyć na odrobinie oliwy. Po uzyskaniu złotego koloru odstawić mięso na bok niech...

    więcej
  • Koreczki z łososia

    Oliwkę owinąć łososiem pokrojonym w paseczki. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć na półmisku na liściach rukoli. Skropić sokiem z 1 ćwiartki cytryny....

    więcej
  • Fusilli z mięsem i warzywami

    Aby móc delektować się fusilli z mięsem i warzywami na wstępie należy umyć i pokroić łopatkę w gulaszową kostkę. Następnie mięso oprószyć...

    więcej