Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Brushetta salsa

A+ A-
drukuj
  • pieczywo typu ciabatta
  • ser kozi
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Sposób przyrządzania:

Pieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć i usunąć gniazda, cebulę obrać. Wszystkie warzywa oraz ser kozi pokroić w drobną kostkę i ułożyć na ciepłych grzankach. Na koniec udekorować szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ciabatta
  • Cebula
  • Ser kozi
  • Szczypiorek
  • Sól
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Krewetki z oliwą imbirową

  • Ziemniaki pieczone

  • Tortilla ze szparagami i ricottą

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gnocchi

    Ugotować i przepuścić przez praskę 4 ziemniaki. Następnie połączyć masę z ziemniaków z 3 łyżkami chudego sera, jajkiem, 5 łyżkami mąki i...

    więcej
  • Pomidory faszerowane serem, tuńczykiem i oliwkami

    Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Odciąć wierzchołki pomidorów. Wydrążyć pomidory za pomocą ostro zakończonej łyżeczki i posypać wnętrze...

    więcej
  • Sałatka brokułowa

    Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Brokuła rozdzielić na różyczki i zblanszować. Czosnek zmiażdżyć, dodać majonez i jogurt i wmieszać....

    więcej
  • Moskole

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać, zmielić, dodać mąkę, maślankę i sól, wyrobić na stolnicy ciasto, rozwałkować i formować owalne placki...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY