Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Brushetta salsa

A+ A-
drukuj
  • pieczywo typu ciabatta
  • ser kozi
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • szczypiorek

Sposób przyrządzania:

Pieczywo pokroić w kromki, ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą z oliwek, piec w temperaturze około 200°C przez ok 3-5 minut. Papryki obmyć i usunąć gniazda, cebulę obrać. Wszystkie warzywa oraz ser kozi pokroić w drobną kostkę i ułożyć na ciepłych grzankach. Na koniec udekorować szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ciabatta
  • Cebula
  • Ser kozi
  • Szczypiorek
  • Sól
  • Oliwa
  • Papryka
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowana polenta z cukinią i sałatką pomidorową

  • Małże św. Jakuba z patelni z czosnkiem

  • Bekonowe „muffinki”

  • Pad thai

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

    Gęś włożyć do naczynia z wodą i moczyć przez około godzinę, usunąć nóżki. Po wysuszeniu, tuszkę natrzeć przyprawami (wewnątrz i na...

    więcej
  • Krewetki w czosnku z awokado

    Obrać krewetki. Na patelni rozgrzać oliwę, a następnie dodać kolejno: czosnek, papryczki i krewetki. Całość krótko podsmażyć. Podawać z...

    więcej
  • Zupa grzybowa

    Grzyby moczyć w wodzie, aż zmiękną. Włoszczyznę oczyścić, pokroić i gotować w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Pokrojoną cebulę...

    więcej
  • Naleśniki w stylu orange

    Mąkę, mleko, cukier puder, jajko wymieszać, usmażyć naleśniki. Na patelni rozpuścić masło, a następnie dodać sok z pomarańczy, skórkę, ocet...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY