Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pizzerinki

A+ A-
drukuj
  • 1opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
  • 1 sos pomidorowy z bazylią
  • oliwki czarne drylowane
  • 1 mozzarella
  • suszone przyprawy: oregano, bazylia
  • garść świeżej rukoli
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Z gotowego ciasta drożdżowego „wyciąć” już zaznaczone na nim krążki (6 sztuk) na pizzerinki. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać do smaku suszone oregano i bazylię. Na każdy placek nałożyć dwie-trzy łyżki sosu i rozsmarować na cieście. Położyć kilka plastrów mozzarelli i rozsypać pokrojone oliwki. Jeszcze raz posypać solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C (góra i dół) przez około 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, posypać świeżą rukolą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Rukola
  • Ser mozzarella
  • Sos pomidorowy
  • Sól
  • Oregano
  • Oliwki czarne
  • Ciasto drożdżowe
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Flaczki po krakowsku

  • Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • Deser czekoladowy fondant

  • Zupa kapuściana

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Aglio Olio

    Makaron opłukać pod wodą i ugotować zgodnie z ulotką: http://alma24.pl/produkt/413402691/makaron-diet-pasta-fettuccine Na oliwie podsmażyć czosnek z...

    więcej
  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

    Filet wrzucić na grillową patelnię i smażyć z obydwu stron po 4 minuty. Szparagi wrzucić do wrzątku na około 4 minuty, polać oliwą i posypać...

    więcej
  • Club Sandwich z łososiem i pomidorami

    Wymieszać majonez z ketchupem i rozprowadzić na kromkach chleba. Na dwóch kromkach ułożyć sałatę i ser. Przykryć dwoma plastrami łososia i...

    więcej
  • Gęś pieczona z gruszkami i jabłkami

    Gęś włożyć do naczynia z wodą i moczyć przez około godzinę, usunąć nóżki. Po wysuszeniu, tuszkę natrzeć przyprawami (wewnątrz i na...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY