Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pizzerinki

A+ A-
drukuj
  • 1opakowanie gotowego ciasta drożdżowego
  • 1 sos pomidorowy z bazylią
  • oliwki czarne drylowane
  • 1 mozzarella
  • suszone przyprawy: oregano, bazylia
  • garść świeżej rukoli
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Z gotowego ciasta drożdżowego „wyciąć” już zaznaczone na nim krążki (6 sztuk) na pizzerinki. Sos doprawić solą i pieprzem, dodać do smaku suszone oregano i bazylię. Na każdy placek nałożyć dwie-trzy łyżki sosu i rozsmarować na cieście. Położyć kilka plastrów mozzarelli i rozsypać pokrojone oliwki. Jeszcze raz posypać solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Piec w piekarniku w temperaturze 200°C (góra i dół) przez około 15 minut. Po wyciągnięciu z piekarnika, posypać świeżą rukolą.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Rukola
  • Ser mozzarella
  • Sos pomidorowy
  • Sól
  • Oregano
  • Oliwki czarne
  • Ciasto drożdżowe
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Wątróbka z jabłkiem

  • Pomidory faszerowane serem feta

  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

  • Cielęcina na batatach i rukoli

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Ryba po grecku

    Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, cebulę i pora drobno pokroić. Warzywa podsmażyć na odrobinie oleju, dorzucić przyprawy,...

    więcej
  • Awokado smoothie

    Szpinak opłukać, kawałki ogórka i awokado obrać, a następnie pokroić w mniejsze kawałki (obierając awokado, należy pamiętać o usunięciu pestki)....

    więcej
  • Polędwiczki cielęce w sosie żurawinowym

    Mięso umyć, pokroić w kawałki, przyprawić solą i pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z oliwek aż do...

    więcej
  • Chutney z jabłek

    Posiekać imbir, cebule i czosnek. Obrane i pokrojone jabłka gotować w occie z cukrem, aż będą miękkie. Dodać imbir, cebule i czosnek oraz wszystkie...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY