Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tabbouleh

A+ A-
drukuj
  • 200 g couscous
  • 2 tomatoes
  • Half cucumber
  • pepper
  • onion
  • olive oil
  • 3 cloves of garlic
  • handful of fresh parsley
  • handful of fresh coriander
  • juice of half a lemon
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Pour couscous with boiling water and leave to soak. Clean vegetables and cut into equal pieces. Chop herbs very finely. Thoroughly drain the grits. Mix everything together and season with salt, pepper, crushed garlic, olive oil and lemon juice.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon
  • Onion
  • Parsley
  • Salt
  • Cous cous
  • Tomatoes
  • Bell pepper
  • Black pepper
  • Coriander
  • Cucumber
  • Extra virgin olive oil
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Krewetki w cieście filo

  • Salsa meksykańska

  • Zupa grzybowa

  • Ciasto jogurtowe

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tarta cebulowa

    Ze składników ciasta wyrobić gładką masą. Ułożyć w nasmarowanej masłem formie i dokładnie nakłuć dno widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia w...

    więcej
  • Awokado w majonezie

    Awokado obrać ze skórki i usunąć pestkę. Miąższ skropić sokiem z cytryny i drobno pokroić. Tak przygotowane awokado wymieszać z majonezem,...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana

    Młode ziemniaki oczyścić ze skórki pod bieżącą wodą i ugotować w całości. Ziemniaki pokroić na połówki, ogórka i rzodkiewkę w grube plastry....

    więcej
  • Kaszotto z mieloną wołowiną

    Kaszę jaglaną wrzucić na osolony wrzątek i gotować około 20 minut. Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić zmielone mięso wołowe. Smażyć przez...

    więcej