Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tabbouleh

A+ A-
drukuj
  • 200 g couscous
  • 2 tomatoes
  • Half cucumber
  • pepper
  • onion
  • olive oil
  • 3 cloves of garlic
  • handful of fresh parsley
  • handful of fresh coriander
  • juice of half a lemon
  • salt
  • pepper

Sposób przyrządzania:

Pour couscous with boiling water and leave to soak. Clean vegetables and cut into equal pieces. Chop herbs very finely. Thoroughly drain the grits. Mix everything together and season with salt, pepper, crushed garlic, olive oil and lemon juice.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lemon
  • Onion
  • Parsley
  • Salt
  • Cous cous
  • Tomatoes
  • Bell pepper
  • Black pepper
  • Coriander
  • Cucumber
  • Extra virgin olive oil
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Papryka faszerowana

  • Pasta z bobu

  • Tarta cebulowa

  • Grillowany stek z foie gras

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Gołąbki podhalańskie na kwaśnicy

    Kaszę ugotować na półtwardo w dużej ilości osolonej wody, dokładnie przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Drobno posiekaną cebulę zrumienić...

    więcej
  • Sałatka ziemniaczana po austriacku

    Ziemniaki ugotować w mundurkach, po ostygnięciu pokroić w cienkie kawałki. Cebule obrać, posiekać, zalać bulionem przygotowanym z kostki rosołowej....

    więcej
  • Trifle z kremem dyniowym

    Przygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią...

    więcej
  • Zapiekany w szynce parmeńskiej stek z łososia

    Z umytego i osuszonego fileta łososia wyjąć ości, pokroić go na steki. Wykrojony stek doprawić, przykryć listkiem szałwii i zawinąć go w plaster...

    więcej