Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Nadzienie: obraną cebulę pokroić w ósemki, razem z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do dużego rondla. Cukinie pokroić w plasterki, a bakłażana i paprykę w kostkę, smażyć na rozgrzanej patelni, aż wszystkie składniki będą miękkie i chrupiące. Połączyć warzywa z cebulą. Posypać solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodać pokrojone pomidory bez skóry, na końcu posiekaną, świeżą bazylię i wszystko wymieszać. Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć cienką warstwę sosu beszamelowego i kłaść na zmianę płaty lasagne i nadzienie. Powtarzać warstwy. Ostatnią powinien być makaron i spora ilość sosu beszamelowego. Całość posypać startym serem. Przykryć folią aluminiową i piec około 50 minut w temperaturze 180° C. Po upieczeniu lekko przestudzić, podzielić na porcje.
lub wyszukaj w przepisach

Roszponkę umyć i osuszyć. Jaja ugotować na twardo, ostudzić i przekroić na 4 części. Połówkę awokado pokroić w kostkę, natomiast pomidor...
więcej
Mąkę i sól umieścić w dużej misce, zrobić wgłębienie, do niego wlać drożdże i miód rozpuszczone razem w ciepłej wodzie i pozostawić do...
więcej
Schab umyć i przekroić wzdłuż na płat o grubości około1 centymetra, delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Następnie mięso natrzeć zmiażdżonymi...
więcej
Krewetki oczyścić. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Wrzucić do niej krewetki i zamieszać by równomiernie pokryły się zalewą....
więcej
