Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C. Zmieszać starty leżakowany ser Beemster z mąką. Umieścić łyżkę masy serowej na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia; powtórzyć czynność 7 razy. Piec w piekarniku przez 3–5 minut do uzyskania płaskich wafli. Pozostawić wafle na blaszce do ostygnięcia. Rozpuścić masło na patelni i delikatnie podsmażać cebulę oraz cukinię przez 3–5 minut. Dodać mleko i bulion, cały czas mieszając. Zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu przez 10 minut. Zmiksować zupę za pomocą blendera do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji. Ciągle mieszając, dodawać starty leżakowany ser Beemster małymi porcjami i mieszać, aż cały się rozpuści. Doprawić zupę solą i pieprzem. Podawać zupę na podgrzanych talerzach lub w miskach, przyozdabiając ją dużą ilością ziół. Na wierzchu umieścić wafel serowy.
lub wyszukaj w przepisach

Kalarepy obrać, pokroić w kawałki, zalać wodą, dodać włoszczyznę, posolić i gotować, aż wszystkie warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodać...
więcej
Kaszę ugotować na sypko. Odstawić pod przykryciem, aby nie ostygła. Oczyszczoną marchewkę pokroić za pomocą obieraczki na cienkie paseczki. Kaszę...
więcej
Na wstępie należy oczyścić i wypatroszyć turbota, rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Do środka ryby włożyć gałązkę rozmarynu. Zasypać solą dno...
więcej
Wołowinę, włoszczyznę i przyprawy zalać wodą w dużym garnku, zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować około 2-3 godziny, aż bulion będzie...
więcej