Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka z serem scamorza i figami

A+ A-
drukuj
  • 60 g sera białego Scamorza
  • 3-4 liście białej kapusty lub czerwona kapusta
  • 5-6 liści sałaty
  • 40 g kalafiora
  • 50 g zielonej fasoli
  • 2 suszone figi
  • cebula
  • gałązka lawendy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Zagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i usmażyć na patelni bez tłuszczu, aż zbrązowieje. Zmieszać wszystkie składniki z pokrojonymi figami i serem scamorza. Polać wszystko oliwą extra virgin, oprószyć solą i pieprzem i ozdobić gałązką lawendy.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Cebula
  • Ser scamorza
  • Lawenda
  • Figi
  • Kalafior
  • Sól
  • Zielona fasola
  • Kapusta czerwona
  • Kapusta biała
  • Kukurydza
  • Pieprz mielony
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Grillowany stek z foie gras

  • Bocadillos z kalmarami

  • Sałatka grecka z ricottą

  • Smoothie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Tortilla trenera

    Jajka lekko ubić widelcem, ziemniaki pokroić w plastry, boczek pokroić w kawałki, wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i solą i wylać masę na...

    więcej
  • Jamie Oliver: łosoś pieczony w folii z fasolką szparagową

    Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Obciąć zdrewniałe końce fasolki (z jednej strony), wrzucić do wrzącej wody i gotować około 3-4 minut. Odcedzić. Z...

    więcej
  • Pasztet domowy

    Mięso, oczyszczone warzywa i grzyby zalać wodą, dodać przyprawy i gotować powoli. Osolić w połowie gotowania. Pod koniec włożyć słoninę i...

    więcej
  • Calzone z serem i brokułami

    Ciasto na na pizzę podzielić na porcje i rozwałkować na koła o średnicy około 22-25 cm. W misce wymieszać sery zostawiając połowę parmezanu,...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY