
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Zagotować fasolkę i kalafiora w osolonej wodzie. Pociąć kalafiora na małe różyczki i ostudzić w wodzie z lodem. Przeciąć cebulę na pół i usmażyć na patelni bez tłuszczu, aż zbrązowieje. Zmieszać wszystkie składniki z pokrojonymi figami i serem scamorza. Polać wszystko oliwą extra virgin, oprószyć solą i pieprzem i ozdobić gałązką lawendy.
lub wyszukaj w przepisach
Piekarnik nastawić na 200 °C i wyścielić formę do pieczenia muffinek 12 papierowymi foremkami. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej...
więcejMąkę przesiać, wlać 5 łyżek oliwy, drożdże rozprowadzone w ciepłej wodzie z miodem oraz sól. Wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i odstawić do...
więcejZ kromek chleba tostowego wyciąć okrągłe placki, podsmażyć na maśle do uzyskania złocistego koloru. Truflę obrać, pokroić na cienkie płatki....
więcejPolędwicę oczyścić. Do czerwonego wina dodać trawę żubrową, musztardę, 3 posiekane ząbki czosnku i olej tworząc marynatę. Mięso marynować kilka...
więcej