Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Dyniowe muffinki

A+ A-
drukuj
  • 200 g dyni
  • 100 g ulubionych orzechów
  • 120 g mąki
  • 100 g cukru
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 5 łyżek oleju
  • 300 g maślanki

Sposób przyrządzania:

Dynię lekko podgotować. Zmieszać suche składniki, zmieszać płynne składniki, połączyć ze sobą wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Nakładać do połowy wysokości foremek. Piec przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Dynia
  • Soda
  • Przyprawa do piernika
  • Proszek do pieczenia
  • Olej
  • Maślanka
  • Mąka
  • Orzechy pekan
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Bułeczki owsiane

  • Mini kanapki z serem pleśniowym i krewetkami

  • Omlet z owocami

  • Biała pizza z serem i łososiem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

    Gotować szpinak w solonej wodzie przez 3 minuty, następnie ostudzić pod zimną wodą. Umyć pozostałe warzywa, pokroić i zmieszać z resztą...

    więcej
  • Ricotta z owocami

    Truskawki pokroić w plasterki, dodać maliny. Wymieszać z ricottą, następnie posypać orzechami nerkowca. Smacznego!

    więcej
  • Krewetki bramkarza

    Odmrożone krewetki pozbawić skorupek pozostawiając ogonki. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną papryczkę, czosnek i krewetki, smażyć...

    więcej
  • Serek z jabłkiem

    Serek przełożyć do miseczki, zetrzeć jabłko, dodać łyżkę miodu, cynamonu i całość wymieszać. Przekąska gotowa. Smacznego!

    więcej