Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

TASTE ACADEMY

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciabatt with steak, gucamole nad cheese

A+ A-
drukuj
  • ciabatta
  • short loin steak
  • avocado
  • juice of 1 lime
  • clove of garlic
  • 1 tablespoon coriander
  • feta cheese
  • cherry tomatoes

Sposób przyrządzania:

Roast steak on grill pan and after resting a cut into strips across the grain. Prepare the guacamole – mash avocado and combine with pressed garlic, lime juice, chopped coriander, salt and pepper. Grill the ciabatta. Spread the ciabatta with guacamole, put some steak stripes add feta and cherry tomatoes.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Lime
  • Ciabatta
  • Short loin steak
  • Avocado
  • Cherry tomatoes
  • Coriander
  • Feta cheese
  • Garlic

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Stek cielęcy w sosie borowikowym

  • Tofu z dżemem chilli

  • Awokado smoothie

  • Potrawka z kaszą jaglaną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Sałatka z gorgonzolą, orzechami i gruszką

    Gruszki oczyścić z gniazd nasiennych i podzielić na ósemki. Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, dodać miód. Owoce wrzucić na rozgrzaną patelnię,...

    więcej
  • Tournedos Rossini

    Z kromek chleba tostowego wyciąć okrągłe placki, podsmażyć na maśle do uzyskania złocistego koloru. Truflę obrać, pokroić na cienkie płatki....

    więcej
  • Krewetki w cieście filo

    Świeże krewetki należy oczyścić z pancerzy i ogonków. Jeśli mrożone – wrzucić na wrzącą wodę i gotować ok. 2-3 minuty, odcedzić. Tak...

    więcej
  • Jajecznica z kiełkami i sokiem z grejpfruta

    Roztopić masło na patelni, dodać posiekaną cebulę, kiełki oraz pędy fasoli. Następnie wbić jajko. Całość smażyć kilka minut. Podpieczone...

    więcej