Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Rożki z szynki nadziewane serem mascarpone

A+ A-
drukuj
  • 200 g sera mascarpone
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • 1 pęczek świeżej bazylii
  • 1 cebula
  • sól
  • oliwa extra virgin

Sposób przyrządzania:

Mascarpone wymieszać z posiekaną cebulą oraz bazylią, przyprawić solą. Masę rozprowadzić na plastrach szynki i zwinąć je. Podawać ze świeżą zieloną sałatą, przyprawione oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Bazylia
  • Cebula
  • Szynka parmeńska
  • Sól
  • Ser mascarpone
  • Oliwa extra virgin
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z kurczakiem

  • Jajko sadzone w papryce

  • Zapiekany w szynce parmeńskiej stek z łososia

  • Parmigiana z białym serem robiola i miętowym pesto

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Hiszpańskie churros z czekoladą

    W garnku zagotować wodę z solą, masłem i cukrem. Mąkę wymieszać z cynamonem, wanilią i wsypać całość do wrzątku. Całość energicznie mieszać...

    więcej
  • Krem z pomidorów

    Zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać obrane i pokrojone w kostkę pomidory, czosnek, posiekaną bazylię, sól i pieprz. Wymieszać, dodać ok. 2...

    więcej
  • Pasztecik

    Z garści mąki, drożdży, cukru i ½ szklanki mleka rozrobić zaczyn, przykryć i odstawić do wyrośnięcia, około 15-20 minut. Wszystkie składniki...

    więcej
  • Grillowany filet ze szparagami i parmezanem

    Filet wrzucić na grillową patelnię i smażyć z obydwu stron po 4 minuty. Szparagi wrzucić do wrzątku na około 4 minuty, polać oliwą i posypać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY