Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Burritos z mielonym mięsem

A+ A-
drukuj
  • 200 g mielonego mięsa
  • 1 łyżka oleju
  • 1 mała cebula, pokrojona w pół-plastry
  • 1 duża marchewka, starta na grubej tarce
  • 1 mała czerwona papryka, pokrojona w paski
  • 1 opakowanie przyprawy taco
  • 150 ml wody
  • 100 g gotowanego ryżu
  • 6 tortilli
  • 3 łyżki sosu taco
  • 50 g tartego żółtego sera

Sposób przyrządzania:

Podsmażyć na patelni mięso, dodać warzywa, a później przyprawę i wodę. Smażyć przez kilka minut, mieszając. Dodać gotowany ryż i jeszcze raz dokładnie wymieszać. Rozłożyć nadzienie na wszystkie tortille i zawinąć według wskazówek podanych na opakowaniu. Umieścić w naczyniu do pieczenia (blacha lub naczynie żaroodporne), polać sosem i posypać serem. Zapiekać w piekarniku.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Woda
  • Przyprawa do taco
  • Sos taco
  • Olej
  • Wieprzowina
  • Papryka
  • Wrap
  • Marchew
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makowiec

  • Indyk z leczo i ryżem

  • Kawa z bitą śmietaną i lodami

  • Pierogi z kaszą gryczaną

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Suflety paprykowe z serem

    Olej na patelni podgrzać i delikatnie podsmażać cebulę oraz papryki (przez 4–6 minut, aż zmiękną i większość wilgoci wyparuje). Zmiksować...

    więcej
  • Grillowany stek z foie gras

    Mięso pokroić na grube plastry w poprzek włókien. Na moment przed grillowaniem doprawić solą i pieprzem. Grillować po 3 minuty z każdej strony....

    więcej
  • Tabbouleh

    Kaszę należy zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Warzywa umyć, obrać i pokroić w równą kostkę. Zioła posiekać niezbyt drobno....

    więcej
  • Zupa jarzynowa z brukselką

    Marchewkę, pietruszkę, selera i pora pokroić w plasterki. Gotować w bulionie. Gdy warzywa zaczną mięknąć dodać brukselkę i gotować jeszcze kilka...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY