Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pizza sędziego

A+ A-
drukuj
  • Ciasto:
  • 500g mąki pszennej
  • 14g drożdży
  • 14g miodu
  • 14 g soli
  • 300ml ciepłej wody
  • Dodatki:
  • 2 pomidory
  • 2 kule sera mozarella
  • boczek/kiełbasa/salami - dodatki według uznania
  • oregano suszone

Sposób przyrządzania:

Mąkę i sól umieścić w dużej misce, zrobić wgłębienie, do niego wlać drożdże i miód rozpuszczone razem w ciepłej wodzie i pozostawić do wyrośnięcia – około 10min. Następnie ciasto wyrobić do elastyczności (około 10min). Ciasto formować w placki grubości 5-7 mm, na wierzchu układać: pomidory pokrojone w kawałeczki, ser i pozostałe dodatki, na wierzchu posypać oregano. Piec w temperaturze 250˚C 10-15 minut (w zależności od ilości dodatków i ich soczystości).

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Boczek
  • Salami
  • Ser mozzarella
  • Drożdże
  • Sól
  • Oregano
  • Mąka
  • Miód
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Mrożony jogurt z borówkami

  • Sakiewki nadziewane pieczarkami

  • Smoothie

  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pasta z bobu

    Bób ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Dodać natkę pietruszki, sok z cytryny, oliwę i papryczkę. Używając blendera zmiksować na jednolitą...

    więcej
  • Truskawkowa słodycz

    Umyte, pozbawione szypułek truskawki zmiksować ze szklanką wody (pozostawić kilka całych). Dodać sok wyciśnięty z 3 cytryn i miód, resztę wody,...

    więcej
  • Pieczeń cielęca z indykiem i marchewką

    Mięso umyć, osuszyć, zalać marynatą zrobioną z posiekanej cebuli, czosnku, bulionu, wina i przypraw i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia...

    więcej
  • Pierś grillowana w pomarańczach

    Filet umyć, osuszyć i wrzucić na patelnie grillową. Podsmażyć z obydwu stron. Dodać pomarańcze i smażyć przez około 10 minut.

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY