Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ryba po grecku

A+ A-
drukuj
  • 1/2 kg filet z ulubionej ryby
  • 1/2 kg marchwi
  • 2 duże pietruszki
  • 1 seler
  • 1 por
  • 2 duże cebule
  • koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • klika listków laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • mąka
  • olej

Sposób przyrządzania:

Marchewkę, seler i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach, cebulę i pora drobno pokroić. Warzywa podsmażyć na odrobinie oleju, dorzucić przyprawy, następnie dusić w niewielkiej ilości wody do miękkości, pod koniec doprawić koncentratem pomidorowym. W międzyczasie przyprawić rybę, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju. Rybę zmieszać z ugotowanymi warzywami, podawać ciepłe lub zimne.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Por
  • Seler
  • Cebula
  • Sos pomidorowy
  • Ziele angielskie
  • Sól
  • Olej
  • Pietruszka
  • Liście laurowe
  • Mąka
  • Filet z halibuta
  • Pieprz mielony
  • Marchew

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Makaron ze szparagami i pomidorami

  • Mini tarty z warzywami

  • Sałatka śledziowo-jabłkowa

  • Lasagne z warzywami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Faworki

    Z podanych składników zagnieść jednolite ciasto. Wyrabiać rękami aż będzie gładkie i błyszczące. Włożyć na 30 minut do lodówki. Ciasto bardzo...

    więcej
  • Mus z kaszy jaglanej i kiwi

    Obrać kiwi ze skórki i zmiksować wraz z kaszą jaglaną. Ilość kiwi jest uzależniona od intensywności smaku jaką chce się osiągnąć. Tak przy...

    więcej
  • Żurek wielkanocny w chlebkach

    Wędlinę drobno pokrojoną wraz z warzywami zalać wodą i gotować około pół godziny do miękkości warzyw. Dodać żur i zagotować, doprawić...

    więcej
  • Makaron w wersji romantic

    Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odkroić końcówki szparagów, resztę pokroić w mniejsze kawałki. Pomidorki koktajlowe umyć i...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY