Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Curry z dynią

A+ A-
drukuj
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1-2 łyżki tajskiej curry
  • 350 ml bulionu
  • 1 kg dyni
  • 1 kg krewetek
  • fasolka szparagowa
  • ryż

Sposób przyrządzania:

Curry podsmażyć na odrobinie mleczka kokosowego, następnie dolać resztę mleka i wywar, dołożyć dynię. Na koniec dorzucić krewetki i fasolkę, gotować aż do miękkości, podawać z ryżem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Bulion
  • Fasolka szparagowa
  • Dynia
  • Pasta curry
  • Krewetki
  • Mleko kokosowe
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Krewetki tygrysie z sosem z orzeszków ziemnych

  • Sorbet jabłkowy

  • Makowiec

  • Smoothie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Orientalna Ice Tea

    Zagotować wodę. Do dużego dzbanka włożyć wszystkie składniki. Zalać sześcioma szklankami wody i parzyć przez 5 minut. Odstawić do ostygnięcia....

    więcej
  • Pasztecik

    Z garści mąki, drożdży, cukru i ½ szklanki mleka rozrobić zaczyn, przykryć i odstawić do wyrośnięcia, około 15-20 minut. Wszystkie składniki...

    więcej
  • Sałatka z makreli

    Makrele obrać z ości, podzielić na drobne kawałki. Cebule, jabłka i ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać całość, dodać około 3 łyżki majonezu,...

    więcej
  • Canelloni w sosie pomidorowym

    Farsz: 3/4 cebuli pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać mięso i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko wymieszać razem z przecierem...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY