Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pasztet z tofu

A+ A-
drukuj
  • 3 kostki tofu wędzonego (480 g)
  • 30 dag pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia cebula
  • 1 kajzerka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka płatków owsianych
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki oleju
  • po pół łyżeczki: majeranku, tymianku, lubczyku, rozmarynu i kurkumy.
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

Cebulę posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanym oleju. Gdy się zarumieni, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody. W maszynce do mielenia zemleć tofu, cebulę z pieczarkami, namoczoną i odciśniętą kajzerkę. Do masy dodać jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę, zioła, mąkę ziemniaczaną i płatki owsiane. Doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować olejem, wysypać bułką tartą, przełożyć do niej uzyskaną masę, a następnie włożyć do nagrzanego do 180° piekarnika i piec przez 40-45 minut. Pasztet wyciągnąć z formy po całkowitym ostygnięciu.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z serem pizzicotti i wędzoną wołowiną

  • Makaron ze szpinakiem i fetą

  • Kruche ciasteczka – przepis podstawowy

  • Sałatka z awokado

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Indyk z leczo i ryżem

    Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę...

    więcej
  • Raclette

    Ziemniaki ugotować w mundurkach. Boczek lub wędlinę podsmażyć. Ser roztopić w urządzeniu raclette. Dodatki i wędlinę ułożyć na talerzu,...

    więcej
  • Pomidory faszerowane serem feta

    Z pomidorów wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Ser feta rozdrobnić i wymieszać z jogurtem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z...

    więcej
  • Pulpeciki cielęce z makaronem

    Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Mięso wraz z jedną pokrojoną cebulą przemielić w maszynce, następnie wymieszać ze śmietaną, jajkiem,...

    więcej