Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tarta cebulowa

A+ A-
drukuj
  • Farsz:
  • 750 g cebuli
  • 200 g ulubionego sera
  • 3 jajka
  • 200 ml śmietanki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • ulubione zioła
  • Ciasto:
  • szklanka mąki
  • ½ kostki masła
  • sól
  • woda do wyrobienia

Sposób przyrządzania:

Ze składników ciasta wyrobić gładką masą. Ułożyć w nasmarowanej masłem formie i dokładnie nakłuć dno widelcem. Piec do lekkiego zrumienienia w temperaturze 180°C. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Delikatnie przesmażyć na oliwie i odstawić do przestudzenia. Ser zetrzeć na grube oczka, wymieszać z jajkami, cebulą, śmietaną, posiekanymi siołami i przyprawami. Farsz wlać do ciasta i piec 40-50 minut w temperaturze 200°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cebula
  • Ser żółty tarty
  • Śmietana gęsta
  • Woda
  • Zioła prowansalskie
  • Sól
  • Jajka
  • Mąka
  • Masło
  • Oliwa
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Buraczki zasmażane

  • Pasta z makreli i sera

  • Makaron pappardelle z gruszką, gorgonzolą i orzechami

  • Polędwiczki cielęce w sosie gorgonzola

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Schab z jabłkiem i żurawiną

    Schab rozkroić na płaski placek mięsa, na skrajnym długim brzegu ułożyć poćwiartowane jabłka i konfiturę. Zwinąć w rulon. Mięso z wierzchu...

    więcej
  • Cielęcina na batatach i rukoli

    Cielęcinę umyć, osuszyć, posmarować oliwą i posypać ziołami, krojonym czosnkiem i polać sokiem z cytryny. Zostawić w lodówce na minimum 30 minut....

    więcej
  • Kawa z bitą śmietaną i lodami

    Przepis na domowe lody śmietankowe: 2 jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać łyżkę cukru i zmiksować do uzyskania...

    więcej
  • Ratatouille

    Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na duże kawałki. Cebulę obrać, pokroić w krążki i zeszklić na patelni rozgrzanej oliwą. Paprykę...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY