
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Na rozgrzanej oliwą patelni podsmażyć cebulę do uzyskania efektu zrumienienia, dodać marchewkę pokrojoną w kostkę. Po ok 4 minutach dodać sprasowany czosnek oraz soczewicę. Całość zalać wodą, zagotować. Następnie dodać (lub wcześniej podsmażyć oddzielnie i dopiero wtedy dodać) kiełbasę (w całości lub pokrojoną w plasterki) i gotować, aż soczewica pochłonie wodę i będzie miękka.
lub wyszukaj w przepisach
Mąkę i bułkę tartą wsypać do osobnych miseczek. Jajka dokładnie rozbełtać, dodać odrobinę mleka i lekko przyprawić. Mozzarellę pokroić w...
więcejFarsz: 3/4 cebuli pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać mięso i pokrojoną w kostkę paprykę. Wszystko wymieszać razem z przecierem...
więcejZ drożdży, mleka i 3 łyżek mąki zrobić rozczyn i odstawić do wyrośnięcia. Ser zmielić. Pozostałą mąkę połączyć z posiekanym masłem,...
więcejUsmażyć mięso na rozgrzanym oleju w garnku z grubym dnem. Dodać cebulę i czosnek i smażyć przez kolejne 2-3 minuty. Dodać pomidory i cukier i dusić...
więcej