Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Grillowanie krewetki

A+ A-
drukuj
  • 1kg ugotowanych krewetek
  • 3/4 szklanki oliwy extra virgin
  • 1 łyżeczka chilli w proszku
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Krewetki oczyścić. Z pozostałych składników przygotować marynatę. Wrzucić do niej krewetki i zamieszać by równomiernie pokryły się zalewą. Odstawić do lodówki na godzinę. Krewetki grillować po 3 minuty z każdej strony.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Sól
  • Krewetki
  • Papryka chilli
  • Natka pietruszki
  • Ocet winny czerwony
  • Oliwa extra virgin
  • Pieprz mielony

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pasztecik

  • Lodowe gofry z wiśniami

  • Sernik świąteczny light

  • Domowa chałwa

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Zupa chrzanowa

    Ziemniaki gotować w bulionie do miękkości, zmiksować, dodać chrzan i śmietanę. Podawać w podgrzanych talerzach ze świeżym pieczywem wiejskim....

    więcej
  • Roladki z cukinii nadziewane fetą

    Cukinię dokładnie umyć i pokroić w cienkie plasterki, posmarować oliwą wymieszaną z ziołami prowansalskimi i odrobiną soli, odstawić na kilka...

    więcej
  • Cielęcina duszona w sosie śmietanowym

    Mięso obmyć, pokroić w plastry, obtoczyć w mące, zrumienić na rozgrzanym maśle, a następnie dusić pod przykryciem przez około 10-15 minut, dodając...

    więcej
  • Kurczak w rozmarynie z czosnkiem

    Kawałki kurczaka umyć i osuszyć. Czosnek zmiażdżyć, z rozmarynu obrać listki. Kurczaka natrzeć przyprawami, czosnkiem, rozmarynem, skórką z cytryny...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY