Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortilla party

A+ A-
drukuj
  • 4 tortille “wrapy”
  • 300 g filetu drobiowego
  • 1/2 główki sałaty
  • 1 awokado
  • szynka parmeńska w plastrach
  • 1 opakowanie fety
  • 1 zielony ogórek
  • tymianek
  • ocet balsamiczny
  • curry
  • sól
  • pieprz
  • sos tzatziki

Sposób przyrządzania:

Mięso z kurczaka pokroić w kawałki, wymieszać z przyprawami i octem balsamicznym, usmażyć na chrupko. Ogórek pokroić w paski. Awokado obrać ze skórki, wydrążyć pestkę, pokroić w cienkie plasterki, skropić cytryną. Na każdym placku kłaść sałatę, plaster szynki, kurczaka, pokrojony w słupki ogórek, plastry awokado i pokruszoną fetę. Wszystko razem zwinąć mocno w rulon. Całość pokroić na grube kawałki i ułożyć na półmisku. Udekorować świeżymi ziołami i koktajlowymi pomidorkami. Podawać z sosem tzatziki.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Ser feta
  • Curry
  • Filet z kurczaka
  • Szynka parmeńska
  • Tymianek
  • Sól
  • Ocet balsamiczny
  • Ogórek
  • Pieprz mielony
  • Wrap
  • Avocado
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Ser z truskawkami

  • Kofty jagnięce w chlebkach pita

  • Krewetki w czosnku z awokado

  • Tournedos Rossini

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Szaszłyki z rostbefu z papryką pieczoną i cebulą

    Rostbef pokroić w kostkę 1,5 cm i obtoczyć w przyprawach: sól, pieprz, zmielona kolendra, zmielony kmin rzymski. Paprykę piec w piekarniku aż skórka...

    więcej
  • Placki z cukinią (około 20 sztuk)

    W misce wymieszać dokładnie mąkę ze szczyptą soli, jajkiem i mlekiem. Połączyć z cukinią, startą na tarce o grubych oczkach. Doprawić świeżo...

    więcej
  • Tabbouleh

    Kaszę należy zalać wrzątkiem i odstawić do wchłonięcia. Warzywa umyć, obrać i pokroić w równą kostkę. Zioła posiekać niezbyt drobno....

    więcej
  • Karp pieczony

    Rybę oczyścić, umyć, odciąć płetwy i głowę, podzielić na dzwonka i przyprawić. Panierować w jajku i bułce tartej i rumienić na oliwie....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY