Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Tortilla party

A+ A-
drukuj
  • 4 tortille “wrapy”
  • 300 g filetu drobiowego
  • 1/2 główki sałaty
  • 1 awokado
  • szynka parmeńska w plastrach
  • 1 opakowanie fety
  • 1 zielony ogórek
  • tymianek
  • ocet balsamiczny
  • curry
  • sól
  • pieprz
  • sos tzatziki

Sposób przyrządzania:

Mięso z kurczaka pokroić w kawałki, wymieszać z przyprawami i octem balsamicznym, usmażyć na chrupko. Ogórek pokroić w paski. Awokado obrać ze skórki, wydrążyć pestkę, pokroić w cienkie plasterki, skropić cytryną. Na każdym placku kłaść sałatę, plaster szynki, kurczaka, pokrojony w słupki ogórek, plastry awokado i pokruszoną fetę. Wszystko razem zwinąć mocno w rulon. Całość pokroić na grube kawałki i ułożyć na półmisku. Udekorować świeżymi ziołami i koktajlowymi pomidorkami. Podawać z sosem tzatziki.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Ser feta
  • Curry
  • Filet z kurczaka
  • Szynka parmeńska
  • Tymianek
  • Sól
  • Ocet balsamiczny
  • Ogórek
  • Pieprz mielony
  • Wrap
  • Avocado
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Polędwiczki wieprzowe w pesto

  • Zupa chrzanowa

  • Pasztecik

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Krewetki z grilla w aromatycznym sosie

    Krewetki opłukać. Nadziać na szpadki, przyprawić do smaku solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i cytryną. Ułożyć na ruszcie i piec,...

    więcej
  • Karjalanpiirakat - pierogi karelskie

    Obydwie mąki przesiać na stolnicy, wymieszać z solą i 250ml wody. Zagnieść twarde ciasto, uformować je w kulę, zawinąć w folię spożywczą i...

    więcej
  • Makaron ze szparagami i pomidorami

    Szparagi obrać, opłukać i gotować około 15 minut w osolonej wodzie, następnie osączyć. Główki szparagów odkroić i odłożyć, szparagi pokroić...

    więcej
  • Zupa kapuściana

    Żeberka umyć, pokroić w mniejsze kawałki. Zalać wodą, odszumić i gotować. Po 15 minutch dodać pokrojoną włoszczyznę. Gotować do miękkości....

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY