Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Sałatka grecka

A+ A-
drukuj
  • 4-5 dojrzałych pomidorów
  • 2-3 ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • 180 g greckich oliwek
  • 200 g fety
  • ½ szklanki oliwy z oliwek
  • ¼ szklanki octu balsamicznego lub winnego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka soli

Sposób przyrządzania:

Pomidory, ogórki i ser feta pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Wrzucić wszystko do salaterki, dodać oliwki w całości. Przygotować sos: olej połączyć z octem balsamicznym/winnym, doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i oregano. Sałatkę wymieszać z sosem tuż przed podaniem.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser feta
  • Cebula czerwona
  • Sól
  • Oregano
  • Ocet winny
  • Ogórek
  • Oliwa
  • Oliwki czarne
  • Pomidory
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Tabbouleh

  • Łosoś z brokułami

  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

  • Burger z jajkiem i szparagami

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Spinakopita

    Szpinak rozmrozić, odcedzić wodę. Ser feta pokruszyć na drobne kawałki, jajka rozbełtać. Masło roztopić, koperek posiekać. Olej podgrzać w dużym...

    więcej
  • Sałatka z rukolą i kiełkami

    Pomidora i oliwki pokroić w plastry. Roszponkę oraz kiełki opłukać pod wodą i osuszyć.

    więcej
  • Babeczki czekoladowo – owocowe

    Ze składników ciasta wyrobić gładką, jednolitą masę, schować ją do lodówki na około godzinę. Następnie rozwałkować ciasto, wyciąć koła...

    więcej
  • Tortilla trenera

    Jajka lekko ubić widelcem, ziemniaki pokroić w plastry, boczek pokroić w kawałki, wszystko wymieszać, doprawić pieprzem i solą i wylać masę na...

    więcej