Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ciasto jogurtowe

A+ A-
drukuj
  • 3 jajka (osobno żółtka i białka)
  • szklanka jogurtu naturalnego
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki kukurydzianej
  • laska wanilii
  • skórka z otartej limonki
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego lub roztopionego masła

Sposób przyrządzania:

Żółtka ubijać z cukrem do uzyskania puszystej masy, dodać jogurt i dalej ubijać, dodać mąkę, skórkę i ziarenka wanilii. Dodać tłuszcz. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i stopniowo dodawać do masy żółtkowej. Przełożyć do formy i piec 45-50 min w temperaturze 170°C.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Cukier
  • Wanilia
  • Jajka
  • Olej
  • Mąka kukurydziana
  • Limonka
  • Jogurt naturalny

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Chowder z kurczaka i kukurydzy

  • Koktajl - Miętowy Czar

  • Pieczone pierożki z fetą i oliwkami

  • Kaczka pieczona

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Amerykańskie pancakes

    Masło rozpuścić w rondelku. Do miski wbić jajka, następnie dodać mąkę, mleko, cukier, śmietanę, proszek do pieczenia, cynamon i na końcu...

    więcej
  • Rzodkiewkowe smoothie

    Rzodkiewki opłukać, przekroić na pół. Zmiksować razem z jogurtem. Dodać przyprawy do smaku.

    więcej
  • Hiszpańskie churros z czekoladą

    W garnku zagotować wodę z solą, masłem i cukrem. Mąkę wymieszać z cynamonem, wanilią i wsypać całość do wrzątku. Całość energicznie mieszać...

    więcej
  • Dorsz z fasolką na parze

    Fasolkę razem z dorszem należy gotować na parze przez 10 minut. Ryż przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Gotowe składniki wymieszać i polać...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY