Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Ryba zapiekana z mozzarellą i pomidorami

A+ A-
drukuj
  • 500 g filetów z limandy
  • 125 g sera Mozzarella
  • 1/2 cytryny
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

Filety, skropić cytryną i lekko podsmażyć na oliwie. Ser pokroić w plastry, pomidory przekroić na połówki. Podsmażoną rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na niej położyć plastry mozzarelli i pomidory. Następnie polać oliwą, przyprawić solą oraz pieprzem. Zapiekać w temperaturze 220°C do momentu, aż rozpuści się ser.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ser mozzarella
  • Cytryny
  • Filet z limandy
  • Sól
  • Pieprz czarny
  • Pomidory koktajlowe
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z gorgonzolą, orzechami i gruszką

  • Spinakopita

  • Brushetta

  • Kiełbasa z soczewicą po francusku

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Bogracz

    Wołowinę i boczek pokroić w średniej wielkości kostkę, cebulę - w małą kostkę. Dodać do dużego, głębokiego garnka z podgrzanymi czterema...

    więcej
  • Grillowany leszcz

    Rybę oczyścić, oprawić, naciąć z wierzchu, a następnie natrzeć solą, pieprzem, masłem. Do środka dodać plasterki cytryny, posypać natką...

    więcej
  • Zielone farfalle

    Makaron wrzucić na osolony wrzątek i gotować według przepisu na opakowaniu. Zmieloną wołowinę podsmażać z czosnkiem przez około 5 minut na oliwie,...

    więcej
  • Różowa lemoniada

    W rondelku przygotować syrop cukrowy: podgrzać 1 szklankę wody z cukrem aż się rozpuści i nieco odparuje. Odstawić do ostygnięcia. Schłodzony syrop...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY