Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Halibut z brokułami i grzybami leśnymi

A+ A-
drukuj
  • 2 filety z halibuta
  • 1/2 pora
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki białego wytrawnego wina
  • 150 g świeżych grzybów
  • oliwa extra virgin
  • 1 brokuł

Sposób przyrządzania:

Rybę przyprawić solą i pieprzem, smażyć na odrobinie oliwy z obu stron przez 5 minut. Następnie wstawić na ok. 5 - 10 minut do lekko nagrzanego (ok. 120 °C) piekarnika, aby nie wystygła. W tym czasie rozgrzać masło i oliwę na patelni. Wrzucić pokrojonego w nieduże słupki pora oraz grzyby i smażyć do miękkości, dodać wino i odparować do uzyskania sosu. Rybę podać z ugotowanymi brokułami i skropić oliwą z oliwek.

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Borowiki
  • Masło
  • Oliwa
  • Oliwa extra virgin
  • Por
  • Wino białe
  • Filet z halibuta
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Jajka sadzone w cieście francuskim

  • Sałatka z awokado, szynką i jajkiem

  • Smoothie

  • Insalta Caprese

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Cytrusowe orzeźwienie

    Wszystkie składniki wraz z lodem zmiksować, rozlać do szklanek i udekorować listkami mięty.

    więcej
  • Szaszłyk wegetariański

    W miseczce wymieszaj składniki bejcy. Na metalowe lub drewniane szpadki nabijaj po kolei kawałki warzyw, posmaruj bejcą i odstaw na 15-20 minut. Przed...

    więcej
  • Domowa chałwa

    Nasiona sezamu zmielić w młynku do kawy. Dodać miód, wanilię i olej sezamowy. Wymieszać. Podawać z malinami.

    więcej
  • Bekonowe „muffinki”

    Foremki na muffinki (silikonowe, ceramiczne lub metalowe) wysmarować dokładnie oliwą. Na dnie każdej foremki ułożyć wyciętą kromkę chleba...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY