Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pucharowe hamburgery

A+ A-
drukuj
  • ½ kg mięsa mielonego wołowego
  • 2 łyżki oregano suszonego
  • 1 łyżka papryczki chilli w proszku
  • jajko
  • 2 łyżeczki soli
  • pieprz
  • Ulubione dodatki do hamburgerów: pomidor, sałata, ogórek kiszony, majonez, ketchup, musztarda, ser żółty

Sposób przyrządzania:

Mięso wymieszać z jajkiem, solą pieprzem, oregano, chilli i uformować płaskie hamburgery - piec na patelni 10 min do zrumienienia. Bułki podgrzać i napełnić ulubionymi składnikami i hamburgerami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Bułka do hamburgera
  • Ser roquefort
  • Ogórki konserwowe
  • Ogórki kiszone
  • Sól
  • Jajka
  • Oregano
  • Ketchup
  • Musztarda
  • Majonez
  • Papryka chilli
  • Pieprz mielony
  • Polędwica wołowa
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Pad thai

  • Sernik

  • Ciasto kokosowe

  • Wakacyjne brownie

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Flaczki po krakowsku

    Flaki oparzone przejrzeć, wymyć, pokrajać na części, zalać wodą, przykryć i do 4 godzin gotować. Potem je wybrać do zimnej wody, a gdy wystygną...

    więcej
  • Joulutorttu

    Ciasto francuskie rozmrozić, pokroić w kwadraty (ok. 8-10 cm) i ponacinać po ukosie tak, aby kwadrat przybrał kształt wiatraka. Cieńsze rogi zawinąć...

    więcej
  • Pierś z gęsi z pierożkami z kaszy gryczanej i marchewką

    Piersi z gęsi umyć dzień wcześniej i pozostawić na noc do wymoczenia w wodzie, dodając 2 łyżki soli. Następnego dnia gęś wyjąć z wody, osuszyć,...

    więcej
  • Omlet z owocami

    Rozbełtać w naczyniu dwa jajka, dodać łyżkę kakao. Pokroić w kostkę mango i kiwi. Całość wymieszać i wylać na patelnię. Smażyć omlet 1-2...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY