Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Pucharowe hamburgery

A+ A-
drukuj
  • ½ kg mięsa mielonego wołowego
  • 2 łyżki oregano suszonego
  • 1 łyżka papryczki chilli w proszku
  • jajko
  • 2 łyżeczki soli
  • pieprz
  • Ulubione dodatki do hamburgerów: pomidor, sałata, ogórek kiszony, majonez, ketchup, musztarda, ser żółty

Sposób przyrządzania:

Mięso wymieszać z jajkiem, solą pieprzem, oregano, chilli i uformować płaskie hamburgery - piec na patelni 10 min do zrumienienia. Bułki podgrzać i napełnić ulubionymi składnikami i hamburgerami.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Sałata
  • Bułka do hamburgera
  • Ser roquefort
  • Ogórki konserwowe
  • Ogórki kiszone
  • Sól
  • Jajka
  • Oregano
  • Ketchup
  • Musztarda
  • Majonez
  • Papryka chilli
  • Pieprz mielony
  • Polędwica wołowa
  • Pomidory

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Lemoniada miętowo-arbuzowa

  • Jogurtowe lody na patyku

  • Gołąbki

  • Pierniczki

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Lody z zieloną herbatą

    W rondlu podgrzać mleko z herbatą, nie doprowadzając do wrzenia. Następnie zostawić na chwilę aby herbata się zaparzyła i oddała smak, po tym...

    więcej
  • Omlet francuski z wiórkami kokosowymi

    Ubić 2 kurze jajka, dodać 10 g wiórków kokosowych i wlać masę jajeczną na rozgrzaną patelnię. Smażyć omlet na jasny brąz z każdej strony. Na...

    więcej
  • Aglio Olio

    Makaron opłukać pod wodą i ugotować zgodnie z ulotką: http://alma24.pl/produkt/413402691/makaron-diet-pasta-fettuccine Na oliwie podsmażyć czosnek z...

    więcej
  • Szaszłyki jagnięce z sosem tzatziki

    Sos tzatziki: Ogórek zetrzeć na tarce, wymieszać z jogurtem, drobno posiekaną cebulą i czosnkiem. Doprawić łyżką soku z cytryny oraz ziołami...

    więcej

POLECAMY ARTYKUŁY