Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Kurczak z chilli z makaronem ryżowym

A+ A-
drukuj
  • 250 g piersi z kurczaka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 opakowanie makaronu ryżowego wstążki
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula dymka
  • 1 papryczka chilli
  • ½ puszki kukurydzy konserwowej

Sposób przyrządzania:

Piersi z kurczaka pokroić w małe kawałeczki, paprykę w paski, makaron ryżowy namoczyć w wodzie aż zmięknie. W woku lub na głębokiej patelni usmażyć kurczaka, dodać papryczkę chilli i czosnek, następnie warzywa i na koniec posypać dymką. Doprawić sosem sojowym ciemnym oraz sosem sojowym słodkim (po 1 i 1/2 łyżki).

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Czosnek
  • Filet z kurczaka
  • Makaron ryżowy
  • Kukurydza
  • Papryka chilli
  • Cebula dymka
  • Papryka
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Chleb z zielonymi i czarnymi oliwkami

  • Makaron tagliatelle w sosie pomidorowym

  • Jajecznica z kiełkami i sokiem z grejpfruta

  • Szynka z melonem

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Pikantny kurczak z orzechami i chilli

    Pokroić cebulę – w plasterki, młode cebulki/szalotki i czosnek – w drobne kawałki, chilli – w paseczki. Również w niewielkie kawałki pokroić...

    więcej
  • Flaczki po krakowsku

    Flaki oparzone przejrzeć, wymyć, pokrajać na części, zalać wodą, przykryć i do 4 godzin gotować. Potem je wybrać do zimnej wody, a gdy wystygną...

    więcej
  • Zielona zupa

    Wodę lub rosół zagotować razem z groszkiem - posolić, jak będzie miękki zmiksować na gładki krem i dodać śmietankę.

    więcej
  • Marynowany pastą Tom-Yum i trzcinowym cukrem filet halibuta

    Zrobić karmel z cukru trzcinowego, następnie dodać białe wino i pastę Tom-Yum oraz sok z cytryny. Zagotować. Zmiksować, doprawić do smaku i...

    więcej