
Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.
Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe.
Sposób przyrządzania:
Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę papryki oraz cukinię. Do warzyw przełożyć podsmażone mięso. Dodać odrobinę wody. Dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną (ok. 30 min), pod koniec duszenia dodać przecier pomidorowy. Tak przygotowane danie podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego!
lub wyszukaj w przepisach
Wydrylowane śliwki wrzucić do garnka i powoli gotować, przez około 2 godziny, wystudzić. Następnego dnia gotować również przez kolejne 2-3 godziny,...
więcejMakaron namoczyć w letniej wodzie na ok.10 min. Odsączyć. W woku lub na dużej patelni na rozgrzanym oleju smażyć czosnek, chilli i mięso. Po chwili...
więcejMakrele obrać z ości, podzielić na drobne kawałki. Cebule, jabłka i ogórki pokroić w kostkę. Wymieszać całość, dodać około 3 łyżki majonezu,...
więcejKrewetki skropić sokiem z limonki i smażyć na patelni z odrobiną oleju ryżowego. Podawać je z sosem z orzeszków ziemnych ( taki sos można...
więcej