Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Indyk z leczo i ryżem

A+ A-
drukuj
  • filet z indyka 100g
  • ryż paraboliczny 50g
  • papryka czerw. 100g
  • papryka zielona 100g
  • papryka żółta 100g
  • cukinia 100g
  • oliwa 10g
  • cebula 50g
  • przecier pomidorowy 200g

Sposób przyrządzania:

Filet z indyka pokroić w małe kostki, podsmażyć na oliwie. Cebulę posiekać, lekko podsmażyć w garnku po czym dodać do niej pokrojone w kostkę papryki oraz cukinię. Do warzyw przełożyć podsmażone mięso. Dodać odrobinę wody. Dusić na małym ogniu aż warzywa zmiękną (ok. 30 min), pod koniec duszenia dodać przecier pomidorowy. Tak przygotowane danie podawać z ugotowanym ryżem. Smacznego!

kup produkty w Alma24 zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego
drukuj

Składniki:

  • Ryż
  • Cebula
  • Cukinia
  • Pierś z indyka
  • Przecier pomidorowy
  • Papryka mix
  • Oliwa
kup produkty w Alma24

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Sałatka z ricottą i gruszką

  • Roladki z szynki z orzeszkami Pini

  • Arancini sycylijskie

  • Spaghetti

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Trifle z kremem dyniowym

    Przygotować wysokie szklanki. W misce pokruszyć biszkopty i wymieszać ze stopionym masłem. Podzielić masę biszkoptową na 4-6 porcji i wyłożyć nią...

    więcej
  • Klops z jajkiem

    Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Do mięsa dodać 1 surowe jajko, przyprawy, odsączoną z mleka bułkę i ostudzoną cebulę. Jeśli masa będzie...

    więcej
  • Flaczki po krakowsku

    Flaki oparzone przejrzeć, wymyć, pokrajać na części, zalać wodą, przykryć i do 4 godzin gotować. Potem je wybrać do zimnej wody, a gdy wystygną...

    więcej
  • Mrożony jogurt z borówkami

    Pucharek z jogurtem wstawiamy do zamrażarki na około pół godziny. Po wyjęciu ozdabiamy wierzch borówkami lub zalewamy zimnym sosem borówkowym,...

    więcej