Informacja o plikach cookies

Alma Market SA właściciel platformy www.alma24.pl oraz www.almamarket.pl, wykorzystuje pliki cookies, m.in. w celach statystycznych oraz reklamowych. Przystępując do korzystania z platformy, możesz zmienić ustawienia służące do obsługi cookies w przeglądarce internetowej.
Jeśli nie dokonasz zmiany ustawień, przeglądanie platformy nastąpi z wykorzystaniem wymienionych plików.

AKADEMIA SMAKU

Kuchnia to nie tylko smakowanie i tworzenie potraw, ale odkrywanie kultury i różnorodności, ekspresja kreatywności.


Poprzez kulinarne tradycje można poznawać ludzi oraz historię, zwyczaje, style życia. Zapraszamy do wypróbowywania znakomitych i sprawdzonych przepisów, a także korzystania z wiedzy i doświadczenia naszych ekspertów. W naszym magazynie "Dolce Vita" poznają Państwo smaki w najlepszych wydaniach oraz aktualne trendy kulinarne, modowe i lifestylowe. 

Panini z pieczoną papryką i cukinią

A+ A-
drukuj
  • 150 g dojrzewającego sera Beemster
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 1 łyżka suszonych ziół włoskich
  • 2–3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona słodka papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1 bagietka lub focaccia

Sposób przyrządzania:

Do oliwy z oliwek dodać zioła i czosnek, całość zamieszać. Pociąć paprykę na 8 szerokich pasków, a cukinię wzdłuż, na długie plastry. Omaścić paski papryki i cukinii oliwą i prażyć je na patelni do grillowania, aż zmiękną i się zarumienią. Ser pokroić w plastry. Bagietkę pociąć na 4 równe części i przeciąć je wzdłuż, ale nie do końca. Położyć na spodnią część pieczywa połowę sera, a następnie dodać paprykę oraz cukinię i przykryć je pozostałym serem. Całość nakryć drugą połówką bagietki. Ścisnąć panini i umieścić je w grillu na 6–8 minut do uzyskania złocistego koloru.

zobacz wszystkie przepisy powiadom znajomego

ZNAJDŹ PRZEPIS

SKORZYSTAJ Z KONFIGURATORA

lub wyszukaj w przepisach

  • Lodowe gofry z wiśniami

  • Domowe müsli – zdrowy początek dnia

  • Tuńczyk w sałatce na ciepło

  • Makaron ze szpinakiem i fetą

POLECAMY RÓWNIEŻ

  • Smoothie

    Wszystkie składniki, oprócz orzechów, należy włożyć do blendera i zmiksować na jednolitą masę (w zależności od oczekiwanej konsystencji). Smacznego!

    więcej
  • Lasagne z warzywami

    Nadzienie: obraną cebulę pokroić w ósemki, razem z czosnkiem lekko zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do dużego rondla. Cukinie pokroić w...

    więcej
  • Pstrąg na kuskusie

    Fasolę umyć, poodcinać końcówki, ugotować . Kuskus ugotować oddzielnie, zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodając kilka kropel oliwy z oliwek,...

    więcej
  • Krem z młodej kalarepy

    Kalarepy obrać, pokroić w kawałki, zalać wodą, dodać włoszczyznę, posolić i gotować, aż wszystkie warzywa zmiękną. Pod koniec gotowania dodać...

    więcej